ΔΕΡΜΑ

Αν έχεις αυτό τον τύπο επιδερμίδας, τότε την ενυδατώνεις λάθος

Ξέρω ότι έχεις βαρεθεί να ακούς για την ενυδάτωση και τη σημασία της για ένα υγιές, λαμπερό και νεανικό δέρμα. Γι' αυτό δεν θα σου απαριθμήσω ακόμα μία φορά τα οφέλη, τα σωστά και λάθος πράγματα. Αυτή τη φορά σκοπός μου είναι να μάθεις έναν ακόμα τρόπο ενυδάτωσης που πιθανόν να φοβάσαι.

Ο λόγος γίνεται για τα έλαια – κοινώς λάδια ομορφιάς- που τόση συζήτηση έχει γίνει και συνεχίζει γύρω από τη χρήση τους και τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Κοινός τόπος όλων όσων μιλούν γι’ αυτά είναι ότι σίγουρα τα έλαια είναι πλούσια σε ουσίες που κάνουν πολύ καλό στην επιδερμίδα και φυσικά στην ενυδάτωσή της.

Ωστόσο, η υφή και η λιπαρότητα που αφήνουν όταν τα χρησιμοποιείς είναι ο λόγος που μπορεί να τα αποφεύγεις και να χάνεις όλα εκείνα τα στοιχεία που σου προσφέρουν.

Αφού λοιπόν η ενυδάτωση είναι μία βασική συνήθεια που πρέπει να κάνεις καθημερινά, τότε χρειάζεσαι τη σωστή καθοδήγηση για να προσφέρεις σε πρόσωπο και σώμα ότι χρειάζεται. Κι επειδή το πρόσωπο είναι ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο από μόνο του, καθώς οι ανάγκες του μεταβάλλονται πιο συχνά θα σου πω τον δικό μου τρόπο για να ενυδατώνεις σωστά και βαθιά το σώμα σου χωρίς να δημιουργείς λιπαρότητα αλλά ούτε και να του στερείς την απαραίτητη υγρασία.

Στην αρχή του ξεσπάσματος της μόδας των body oil λοιπόν, ήμουν κι εγώ μία από εκείνες που έτρεξα να προμηθευτώ ένα μπουκαλάκι. Όταν ήρθε η ώρα να βάλω κρέμα σώματος, πήρα στα χέρια μου το body oil και άρχισα να απλώνω μία γερή δόση σε όλο μου το σώμα. Αυτό το έκανα 2-3 φορές και μετά επέστρεψα στην ενυδατική κρέμα. Ο λόγος που το άφησα στην άκρη είναι ότι το σώμα μου -να σημειώσω εδώ ότι έχων κανονική επιδερμίδα- δεν απορροφούσε το λάδι και η λιπαρότητα που έμενε με ενοχλούσε αρκετά. Ίσως να το έχεις πάθει κι εσύ αν έχεις χρησιμοποιήσει λάδι σώματος κυρίως αν έπειτα πρέπει να ντυθείς. Τα ρούχα λεκιάζονται και κολλάνε πάνω σου αφήνοντας μία άβολη αίσθηση.

Δεν μπορούσα όμως να αντισταθώ στα μπουκλάκια με τα έλαια και τις ωραίες μυρωδιές και γέμιζα το μπάνιο με τέτοια περιμένοντας την ώρα που το δέρμα μου θα είναι ξηρό και θα τα έχει ανάγκη. Μία φορά όμως μετά το μπάνιο αντιλήφθηκα ότι η ενυδατική κρέμα σώματος δεν φτάνει για όλο το σώμα κι έτσι σχεδόν αυθόρμητα σκέφτηκα να ανακατέψω την κρέμα που έχει μείνει με μία μικρή ποσότητα από έλαιο σώματος.

Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Η κρέμα μαζί με το έλαιο απλώθηκε πολύ εύκολα και η επιδερμίδα μου την απορρόφησε αμέσως χωρίς να αφήσει ίχνος λιπαρότητας. Όσο για τη μυρωδιά, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αφού μπορείς να βρεις έλαια με μυρωδιές από συστατικά που έχει η κρέμα σου. Δεν υπάρχει τύπος δέρματος που δεν ανέχεται τα έλαια λοιπόν (προφανώς κι εδώ οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα), αλλά ο σωστός τρόπος χρήσης τους.

Γι’ αυτό αν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή πολύ πιθανό να της βάζεις περισσότερο λάδι σώματος απ’ όσο έχει ανάγκη ενώ αν είναι ξηρή μπορεί να της το στερείς επειδή φοβάσαι το αποτέλεσμα. Δοκίμασε αυτό το trick για να δώσεις στην επιδερμίδα σου όλα εκείνα τα ευεργετικά συστατικά των ελαίων χωρίς να την ταλαιπωρείς και θα αλλάξεις γνώμη για τα body oils!

My extra tip: Αν νιώθεις έντονη ξηρότητα σε κάποια σημεία, όπως αγκώνες ή γόνατα και φτέρνες, τότε πρόσθεσε μερικές σταγόνες από body oil κάνοντας μασάζ στην περιοχή. Τα δέρμα σου θα σε ευγνωμονεί!