BEAUTY TIPS

Ξέχνα την απολέπιση όπως την ήξερες και μάθε τα οφέλη του “dry body brushing”

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές τα οφέλη της απολέπισης. Είναι το βασικό και απαραίτητο βήμα για να καθαρίσεις την επιδερμίδα σου από τα νεκρά κύτταρα που εμποδίζουν την ενυδάτωση και προκαλούν θαμπή όψη. Ειδικά το καλοκαίρι που χρειάζεσαι απαλά πόδια και επιδερμίδα γενικότερα, το scrub σώματος είναι ένα βήμα που πρέπει να υπάρχει στη ρουτίνα της καθημερινή σου περιποίησης.

Κι ενώ μέχρι σήμερα ήξερες το scrub που κάνεις μέσα στο μπάνιο – αυτό με τους κόκκους και το μασάζ με τις κυκλικές κινήσεις σε βρεγμένη επιδερμίδα –  ήρθε η ώρα να μάθεις για το dry body brushing. Ένα είδος απολέπισης που γίνεται σε στεγνή επιδερμίδα που υπόσχεται μία απαλότητα και λάμψη.

Για να το δοκιμάσεις πρέπει να έχεις μία ειδική βούρτσα με την οποία ξεκινάς να περνάς το σώμα σου ενώ είναι στεγνό. Η διαδικασία δεν είναι καθόλου δύσκολη και ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου ο ίδιος με αυτόν όταν κάνεις scrub στο μπάνιο. Ξεκινάς από τις πατούσες με φορά προς την καρδιά και ανεβαίνεις προς τα πάνω. Μετά την διαδικασία φρόντισε να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου πίνοντας πολύ νερό και φυσικά δεν ξεχνάς την ενυδατική κρέμα μετά το ντους.

Γιατί όμως να επιλέξεις το dry body brushing;

Αρχικά η τριβή που κάνεις στην επιδερμίδα σου διεγείρει το λεμφικό σου σύστημα. Η μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα επιταχύνεται κι έτσι διευκολύνεται η διαδικασία της αποτοξίνωσης. Όλη αυτή η διαδικασία βοηθάει πολύ και στην καταστολή της δημιουργίας κυτταρίτιδας.

Η διαδικασία όμως, εκτός από το να βοηθάει τις εργασίες που γίνονται εσωτερικά, αφαιρεί και τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται πάνω στην επιδερμίδα και φράζουν τους πόρους. Επομένως, το δέρμα σου θα γίνει πιο καθαρό και πιο απαλό, έτοιμο να δεχτεί και να απορροφήσει κάθε θρεπτικό συστατικό που θα του προσφέρεις με μία κρέμα ή ένα λάδι σώματος.

Τέλος, εκτός από τα πρακτικά οφέλη, το dry body brushing τονώνει και την ενέργειά σου. Ειδικά αν καταφέρεις να το κάνεις το πρωί, πριν το ντους θα δεις διαφορά, αφού αυτή η διαδικασία διεγείρει το κυκλοφορικό σύστημα του οργανισμού. Αλλά και το βράδυ να το κάνεις, καλό θα είναι.