DIY

Φτιάξε ένα ενυδατικό αφρόλουτρο με πράσινο τσάι για τέλεια επιδερμίδα

Η αλήθεια είναι ότι όπως αλλάζουν οι ανάγκες του προσώπου σου το χειμώνα, το ίδιο συμβαίνει και με το σώμα. Χρειάζεται κι αυτό μία πιο εντατική ενυδάτωση, καθώς ο κρύος καιρός και το ζεστό νερό στο μπάνιο το αφυδατώνουν.

Αυτό το αφρόλουτρο όμως, του οποίου τη συνταγή θα διαβάσεις παρακάτω, είναι τόσο εύκολο να το φτιάξεις και θα καλύψει τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Περιέχει ενυδατικά συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ και το σαπούνι καστίλης (που έχει βάση το ελαιόλαδο) ενώ ταυτόχρονα το πράσινο τσάι δρα αντιοξειδωτικά αφήνοντας την επιδερμίδα καθαρή. Είναι πλούσιο και παχύρευστο και το δέρμα σου θα το λατρέψει.

 

How to:

¼ φλιτ. λάδι καρύδας

2 κ.σ. πράσινα φύλλα τσαγιού

2 κ.σ. βούτυρο καριτέ

½ φλιτ. υγρό σαπούνι Καστίλης

¼ φλιτ. μέλι

15 σταγόνες αιθέρια έλαια (μπορείς να κάνεις και συνδυασμό)

Διαδικασία:

Λιώνεις το λάδι καρύδας σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με τα φύλλα τσαγιού. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα, ανακατεύοντας συχνά. Στη συνέχεια, προσθέτεις το βούτυρο καριτέ και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει κι αυτό. Έπειτα, σβήνεις τη φωτιά και αφήνει το μείγμα για 5’. Όταν κρυώσει ελφαρώς, προσθέτεις το υγρό σαπούνι, το μέλι και τις σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας και ανακατεύεις καλά. Αδειάζεις το μείγμα σε ένα γυάλινο κατά προτίμηση μπουκάλι με καπάκι και το αφρόλουτρό σου είναι έτοιμο.

Μην ξεχνάς να το ανακινείς καλά πριν το χρησιμοποιήσεις για να ανακατεύονται εκ νέου όλα τα συστατικά.