SEPHORA

Ένα κορεάτικο Beauty Pop Up Corner στην καρδιά της πόλης

Μέσα στη λίστα με τους  πέντε hot προορισμούς που κάθε τίμια beauty junkie θα ήθελε να επισκεφτεί κάποια στιγμή στη ζωή της είναι σίγουρα και η Κορέα. Κι αυτό γιατί η Κορέα θεωρείται η γενέτειρα των μεγαλύτερων beauty trends και hi-tech προϊόντων στον κόσμο της ομορφιάς (βλέπε τις κρέμες BB, τη mask-mania, την περιποίηση με μορφή στικ προϊόντων, τα multitasking patches κλπ). Επίσης, θα γνωρίζεις πως οι Κορεάτισσες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία γυναικών που έχουν τέλεια, ομοιόμορφη και λαμπερή επιδερμίδα (επομένως θα ήθελες να ξέρεις σαν τρελή τα μυστικά ομορφιάς τους).

Τώρα αν είσαι ένα κορίτσι που εκτός από τις κορεάτικες τάσεις ομορφιάς, έχει έντονη την ανάγκη για «ζωντανή, διαδραστική, δημοκρατική έκφραση του στυλ» τότε, ο νέος προορισμός στην καρδιά της πόλης μόλις εγκαινιάστηκε και δεν είναι άλλος από το αποκλειστικό Korean Beauty Pop Up Corner SEPHORA x Anamesa Concept Store , Νίκης 24, Σύνταγμα.

Το πιο cool διεθνές beauty store, Sephora Greece, εκτός από τα ειδικά Korean House που υπάρχουν μέσα στα καταστήματα,  δημιούργησε  ένα αποκλειστικό pop up «έξυπνης» ομορφιάς στο κέντρο του ANAMESA Concept Store με ένα διαδραστικό Korean Beauty installation με επτά exclusive brands, beauty pampering για κάθε γυναίκα και δώρα με κάθε αγορά της.

 

«Όπως στο στυλ, έτσι και στο beauty προφίλ σου οφείλεις να δοκιμάσεις ό, τι πιο σύγχρονο δημιουργώντας την πιο live επικαιρότητα ομορφιάς. Δεν χρειάζεται να αγχωθείς, ούτε μα επιλέξεις μόνο ένα. Φρόντισε την εικόνα σου ολιστικά. Εξάλλου δεν είμαστε ένα πράγμα αλλά πολλά μαζί» μας είπε η Αννούσα Μελά (ιδιοκτήτρια του ANAMESA) εξηγώντας τον τρόπο που δημιουργήθηκε η ιδέα του πιο fashion project ομορφιάς, όπου η K-Tech αισθητική συναντά το urban style του σύγχρονου κοριτσιού της πόλης.

Challenge accepted, φύγαμε για κορεάτικες εμπειρίες ομορφιάς!

Σε πέντε λεπτά ήμασταν από το Σύνταγμα στο ANAMESA Concept Store. Με ξεκάθαρα ανοιξιάτικο mood και τρελή διάθεση για «υπερstyling»  ξεκινήσαμε το πιο beauty & fashion layering training στο κέντρο της πόλης.

 

Floral prints, hip looks, μικρά καρό patterns, cool πουκάμισα και design objects με fashion δυναμική σεταρίστηκαν με τα καλύτερα κορεάτικα προϊόντα και brands που φέρνουν αποκλειστικά τα Sephora και δεν γίνεται να μην σε κερδίσουν με την πρώτη ματιά τόσο με τις συνθέσεις υψηλής τεχνολογίας και τις εξαιρετικά απαλές υφές όσο και με το ιδιαίτερο packaging τους, όπως Dr Jart+, Tonymoly, OOZOO, Erborian, Kocostar Skinfood ή Caolion.

Πώς θα γίνεις ένα  K Tech girl (aka Μύηση στα νέα κορεάτικα τελετουργικά ομορφιάς)

Εκτός από το layering, τη μέθοδο περιποίησης προσώπου που στηρίζεται στην εφαρμογή διαφορετικών θεραπειών με μια συγκεκριμένη σειρά, όπως ένα λάδι αφαίρεσης μακιγιάζ πριν από μια υφασμάτινη μάσκα, τα βασικά «όπλα» ενός K Tech girl αρκούνται στο τετράπτυχο: Hi-Tech μάσκες σε διάφορα στυλ (πχ μάσκες «peel off», DIY ή με φυσαλίδες) προκειμένου να καλύψουν όλες τις ανάγκες σου, εκπληκτικές κρέμες που θα ενυδατώσουν, ενισχύσουν και φωτίσουν την επιδερμίδα σου, sticks περιποίησης που χωρούν ακόμη και στο πιο μικρό τσαντάκι και «μαγικά» patches που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την κορυφή έως τα νύχια.

 

My favourites

Ξεκινώντας από τις μάσκες δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην τελευταία εμμονή μου, τις Dr. Jart  Shake & Shot Rubber Masks, που στην ουσία δημιουργείς μόνη σου ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις στο εσωτερικό τους και  βελτιώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας μειώνοντας παράλληλα τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Συνεχίζοντας στο κεφάλαιο κρέμες  δεν γινόταν να μην ξεχωρίσω την κρέμα BB με τζίνσενγκ 5 σε 1 της Erborian, που απορροφάται εύκολα από το δέρμα και χαρίζει αψεγάδιαστη επιδερμίδα, μειώνοντας εμφανώς τις ατέλειες αλλά και την ολοκαίνουργια κρέμα προσώπου σε κάψουλες, Tako Pearl Capsule Cream της Tonymoly, που περιέχει εκχύλισμα μαργαριταριών και θαλασσινό μεταλλικό νερό και εκτός από την ενυδάτωση, αναζωογονεί την επιδερμίδα αφήνοντας τη λαμπερή.

Ήρθε η ώρα για ένα stick! Η περιποίηση σε μορφή στικ, είναι μανία για τις Κορεάτισσες που τα χρησιμοποιούν για καθαρισμό, απολέπιση ή διόρθωση, μιας και έχουν τις ίδιες επιδόσεις με τις λοσιόν, τα έλαια ή τις κρέμες, αλλά σε στερεά μορφή για ακριβή εφαρμογή. Αγαπημένα μου; Τα Tako Color Corrector της Tonymoly που διορθώνουν τις ατέλειες της επιδερμίδας.  (Εδώ το μωβ «διορθώνει» τις κιτρινίλες της επιδερμίδας, χαρίζοντάς της ένα ενιαίο χρώμα.

Last but not least… Τα patches που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να στοχεύουν κάθε χιλιοστό της επιδερμίδας μας, χαρίζοντάς της ένα ακριβές και άμεσο αποτέλεσμα. Η Kocostar, η ολοκαίνουρια μάρκα από την φιλοσοφία της Κορέας, έχει ένα patch για κάθε σημείο του σώματός σου.

 

Τι περιμένεις; Από σήμερα κάνε check in στο αποκλειστικό #KTECHBEAUTY by #SEPHORA στο #ANAMESA για να δοκιμάσεις πρώτη τα νέα καινοτόμα προϊόντα, να τα συνδυάσεις με τα πιο hot fashion looks της άνοιξης και να δηλώσεις συμμετοχή στο πιο διαδραστικό Korean Lovers Meet Up! Και μην ξεχνάς, τα Κορεάτικα προϊόντα μπορείς να τα προμηθευτείς αποκλειστικά στα καταστήματα Sephora και online στο www.sephora.gr!

Φωτογραφίες: Ελένη Παυλίδη