XMAS GLAM BEAUTY

4 λάθη με το κραγιόν που πρέπει να αποφύγεις στο γιορτινό μακιγιάζ σου

Launchmetrics Spotlight

Είναι από τα must have σχεδόν κάθε γυναικείου νεσεσέρ και από αυτά τα καλλυντικά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο μακιγιάζ μας. Παρόλα αυτά, ακόμη και το κραγιόν έχει τα μυστικά του, προκειμένου να έχει διάρκεια και να δείχνει τέλειο πάνω στα χείλη μας.

Γι’ αυτόν τον λόγο, συγκεντρώσαμε 4 σημαντικά λάθη που σίγουρα πρέπει να αποφύγεις στο γιορτινό σου look με το κραγιόν και στα παρουσιάζουμε ευθύς.

4 σημαντικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις με το κραγιόν

-Λάθος απόχρωση στο μολύβι χειλιών

Μπορεί στα 90s η διχρωμία ανάμεσα στο μολύβι χειλιών και το κραγιόν να θεωρούνταν μεγάλο trend, όμως αυτή η εποχή έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον, πολλοί makeup artists προτείνουν να χρησιμοποιούμε ένα μολύβι χειλιών στην ίδια (ή κοντινή) χρωματική απόχρωση με το κραγιόν που έχουμε επιλέξει για το look μας.

-Overlipping με μέτρο

Σίγουρα τα ζουμερά χείλη της Angelina Jolie είναι αξιοζήλευτα, όμως, σε κάθε περίπτωση πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε στα δικά μας δεδομένα (aka στο δικό μας, φυσικό σχήμα χειλιών). Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Περιορίζουμε το overlipping και “δουλεύουμε” με το μολύβι χειλιών και το κραγιόν πάνω στο φυσικό περίγραμμα των χειλιών μας.

-Κάτι ξεχνάς

Όπως στο σώμα, έτσι και στα χείλη μας, η απολέπιση είναι η σωστή αρχή αν θέλουμε να παραμένουν απαλά,  χωρίς λεπτές γραμμές και να μην ξεφλουδίζουν. Γι’ αυτό το λόγο μία/ δύο φορές την εβδομάδα δεν ξεχνάμε να κάνουμε απολέπιση, προκειμένου να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά τους.

-Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Επόμενο βήμα μετά την απολέπιση; Η ενυδάτωση, φυσικά!  Δεν ξεχνάμε, ιδιαίτερα τώρα που το κρύο είναι αισθητό να ενυδατώνουμε τα χείλη μας, απλώνοντας τακτικά lip balm/ lip butter. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο τα προστατεύουμε από το να ”σκάνε”, αλλά φροντίζουμε να δημιουργούμε την τέλεια βάση για να έχει διάρκεια το κραγιόν μας.