MAKEUP

Δοκίμασα και σου προτείνω: 2 λαμπερά μακιγιάζ για τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και εσύ πρέπει να αποφασίσεις ποιο θα είναι το beauty look σου για το ρεβεγιόν. Είτε βγεις έξω, είτε μείνεις σπίτι λίγη παραπάνω λάμψη είναι απαραίτητη και το μακιγιάζ είναι ένας εύκολος τρόπος για να το πετύχεις.

Προσωπικά, όταν σκέφτομαι Χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι η λέξη ”εντυπωσιακό”. Φέτος θα προσθέσω και το glitter αφού έχει την τιμητική του και προφανώς έχει περίοπτη θέση στις επιλογές για το Xmas makeup look. Ωστόσο, όταν αποφάσιζα να σου δείξω ένα μακιγιάζ με έντονα μάτια για τα Χριστούγεννα, σκέφτηκα ότι δεν αρκεί γιατί όπως πολλές από εσάς έτσι κι εγώ είμαι fan των bold lips. Επομένως, δεν μπορούσα να μην το δοκιμάσω στην πιο festive εκδοχή του.

Τα αποτελέσματα;

Glitter smokey eyes

Φυσική λάμψη με έντονο βλέμμα για σένα που θες να είσαι λαμπερή και διακριτική ταυτόχρονα.

Το ιδανικό μακιγιάζ για εσένα που θες να αναδείξεις τα μάτια σου και να τονίσεις το βλέμμα σου.

Διατήρησε μία ισορροπία στο μακιγιάζ σου και επέλεξε nude-pink απόχρωση για τα χείλη σου.

Για το eye makeup χρησιμοποίησε eyeliner και γέμισε το καπάκι με bronze-gold shimmering σκιές. Τόνισε το καπάκι των ματιών με καφέ σκιά, την οποία θα σβήσεις προς την εξωτερική γωνία.

Ολοκλήρσε με πολλές στρώσεις μάσκαρα και γιατί όχι με ψεύτικες βλεφαρίδες (μόνο αν μπορείς να τις βάλεις σωστά έτσι ώστε να μην φαίνεται ψεύτικο το αποτέλεσμα).

Bold lips

Sexy κι αισθησιακά χείλη που τραβούν τα βλέμματα θα σε κάνουν να εντυπωσιάσεις στο ρεβεγιόν. Κάνε τα χείλη σου το επίκεντρο με το πιο hot makeup trend της σεζόν.

Σε αυτό το μακιγιάζ χρειάζεται να έχεις απαλά και καλά ενυδατωμένα χείλη. Επομένως πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ κάνε ένα lip scrub και συνέχισε με ένα πλούσιο balm. Περίμενε μέχρι να απορροφηθεί καλά.

Για τα μάτια χρειάζεσαι σκιές σε γήινες αποχρώσεις και ίσως λίγο μολύβι για να τονίσεις το περίγραμμα. Το mascara είναι φυσικά απαραίτητο.

Στα χείλη πρέπει να δώσεις ιδαίτερη σημασία στο περίγραμμα. Αν χρησιμοποιείς πινελάκι για να απλώσεις το lipstick τότε ξεκίνα από τις εξωτερικές γωνίες των χειλιών προς τα μέσα, προσέχοντας πολύ να διατηρήσεις το φυσικό σου περίγραμμα. Για να πετύχεις την απόχρωση που θες μπορείς να δοκιμάσεις μία μίξη από τδιαφορετικά κραγιόν.

Το κοινό και των δύο μακιγιάζ είναι η σωστή βάση και το ελαφύ contouring για να αναδειχθούν οι γωνίες του προσώπου. Μην το παρακάνεις με το ρουζ. Καλύτερα χρησιμοποίησε το bronzer σου ή ένα ρουζ σε earthy αποχρώσεις.

Τώρα μένει να αποφασίσεις που θα κάνεις focus, στα μάτια ή στα χείλη;

Και τα 2 μακιγιάζ επιμελήθηκε η makeup artist Μαρία Μαρούγκα.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson