BEAUTY TIPS

Τα σωστά tips στο μακιγιάζ για να καλύψεις τις ρυτίδες

Οι ρυτίδες είναι σαφώς σημάδι γήρανσης αλλά συχνά είναι αποτέλεσμα συνεχόμενων, μυικών συσπάσεων από γκριμάτσες. Επομένως, οι ρυτίδες δεν είναι μόνο ένδειξη ηλικίας, αλλά και έκφρασης, γι' αυτό και  εμφανίζονται ακόμα και σε νεαρές γυναίκες. Δεν χρειάζεται όμως να τρελαθείς αν έχεις εντοπίσει καμία ρυτιδούλα. Προφανώς δεν σημαίνει ότι έχασες τη γοητεία σου, αφού δεν δείχνουν πάντα άσχημες. Έπειτα, υπάρχει τρόπος να τις καμουφλάρεις με το σωστό μακιγιάζ.

Tip #1

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για υγιή, λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα. Επομένως, φρόντισε πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ να έχεις ενυδατώσει πολύ καλά το πρόσωπό σου.

Tip #2

Το primer είναι μία πολύ καλή βάση έτσι κι αλλιώς για να έχεις μία λεία επιφάνεια και να απλωθεί καλύτερα το foundation. Προφανώς, λοιπόν, βοηθάει πολύ στο να μειώσει την όψη των ρυτίδων, αφού λειτουργεί σαν καμουφλάζ.

Tip #3

 

Υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι ένα βαρύ foundation είναι πιο καλυπτικό και λειτουργεί και για τις ρυτίδες. Σε αυτή την περίπτωση όμως συμβαίνει το αντίθετο, αφού απλά τις τονίζει και τις κάνει να φαίνονται πιο έντονες. Μία πιο λεπτόρευστη υφή στο foundation μαζί με το primer θα σου χαρίσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Tip #4

Μην το παρακάνεις με το μακιγιάζ στα μάτια. Απόφυγε τις πολύ σκούρες αποχρώσεις των σκιών, το μαύρο μολύβι και τις ψεύτικες βλεφαρίδες. Οι ανοιχτόχρωμες, φωτεινές αποχρώσεις θα κάνουν το βλέμμα σου λαμπερό και κάνουν λιγότερο έντονες τις ενοχλητικές ρυτίδες στην περιοχή των ματιών.

Tip #5

 

Προσπέρασε το βήμα της πούδρας. Ενώ εσύ τη βάζεις για να σταθεροποιήσεις το μακιγιάζ, αυτή πάει και κάθεται στις ρυτίδες και τις γραμμές και τις κάνει απλά πιο έντονες.

Tip #6

Το ρουζ είναι χρήσιμο για να σου δώσει χρώμα, αλλά δεν πρέπει να είναι υπερβολικό . Προτίμησε αποχρώσεις του ροζ ή του ροδακινί που είναι πολύ απαλές και κάνε καλό blending με το υπόλοιπο μακιγιάζ.

Tip #7

Τα χείλη χρειάζονται επίσης λίγη προετοιμασία πριν τα περάσεις με το αγαπημένο σου lipstick. Ειδικά αν έχεις πολλές γραμμές, ένα lip primer θα είναι πολύ χρήσιμο για να στρώσει καλύτερα το lipstick. Επίσης, άσε στην άκρη της matte υφές και προτίμησε τις glossy.

Tip #8

 

Μην ξεχάσεις το λαιμό σου όταν βάζεις foundation. Μην σταματάς στο πηγούνι και τη γραμμή κατά μήκος του. Συνέχισε και στο λαιμό και φρόντισε να το ”σβήσεις” σωστά.