ΠΡΟΣΩΠΟ

To τέλειο μακιγιάζ με 6 απλά βήματα

Το Weddingplan.gr σε συνεργασία με το Ladylike.gr σας δίνουν tips και συμβουλές για την ωραιότερη μέρα της ζωής σας.

Η πραγματική ομορφιά πηγάζει από μέσα και αυτό είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο. Για σκεφτείτε όμως να εκπέμπεται μέσα από ένα πρόσωπο υγιές, φωτεινό και λαμπερό… Ναι, το δικό σας! Η τελετουργία του μακιγιάζ είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Για πολλές γυναίκες μάλιστα αποτελεί μυστήριο. «Από τι να ξεκινήσω; Να βάψω πρώτα χείλη, ή βλεφαρίδες;!»… Δε χρειάζεται άγχος κανένα. Σημασία δεν έχει τόσο η σειρά, ή ο τρόπος που θα τοποθετήσετε το ρουζ στα μαγουλάκια σας, αλλά το γεγονός ότι δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ τους βασικούς κανόνες του σωστού μακιγιάζ. Είστε έτοιμες; Ξεκινάμε!

Βήμα 1ο 

Πάντα σε καθαρή επιδερμίδα εφαρμόζουμε απαραιτήτως για αρχή την ενυδατική μας κρέμα, ή ακόμα καλύτερα το primer. Πάντα ένα από τα δύο, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας, τις ανάγκες του και την περίσταση για την οποία βαφόμαστε. Για πρωινό βάψιμο το ιδανικό είναι η αντηλιακή κρέμα.

Βήμα 2ο

Επιλέγουμε την καταλληλότερη απόχρωση make up για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, που να εναρμονίζεται με το χρώμα του δέρματός μας. Πρώτα βάζουμε make up και μετά βάφουμε τα μάτια μας. Ποτέ το αντίστροφο. Αυτό, γιατί αν πέσουν υπολείμματα σκιάς σε δέρμα καθαρό, είναι πιο δύσκολο να διορθωθούν εάν και εφόσον έχουμε ήδη φορέσει make up.

Βήμα 3ο

Κονσίλερ. Η «μαγική» κρεμούλα, η οποία καλύπτει τις ατέλειες. Συνήθως χρησιμοποιείται μετά το make up και κυρίως κάτω από τα μάτια, για να δώσει λάμψη στο βλέμμα, καλύπτοντας τους μαύρους κύκλους και να δείξει το πρόσωπό σας ξεκούραστο. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να ειπωθεί πως στην επιλογή του κονσίλερ εκτός από την απόχρωση, είναι σημαντικό να προσέξουμε και την πυκνότητα του, ώστε να είναι ρευστό και να απλώνεται εύκολα παράλληλα.

Βήμα 4ο

Βάφουμε μάτια, ή χείλη. Συνήθως ξεκινάμε με τα πρώτα. Βάζουμε λίγο πούδρα κάτω από τα μάτια και ύστερα εφαρμόζουμε τη σκιά, μετά το μολύβι ή το eyeliner για να τονίσουμε το περίγραμμά τους και στο τέλος τη μάσκαρα. Τα χείλη είναι γεγονός πως αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο για κάθε γυναίκα. Έχουμε τα χείλη μας πάντα καλά ενυδατωμένα, ώστε στο τέλος του μακιγιάζ τους να έχουν μία υγιή όψη, χωρίς ξεφλουδίσματα και σκασίματα. Δε ξεχνάμε ποτέ το περίγραμμα των χειλιών, γιατί αποτελεί τα «όρια» εντός των οποίων θα βάψουμε τα χείλη μας.

Βήμα 5ο 

Ρουζ. Τοποθετείται συνήθως αφού χαμογελάμε έντονα, πάνω στα «μήλα» του προσώπου και το σβήνουμε προς τα αυτιά και τους κροτάφους. Προσοχή στην ποσότητα, αλλά κι αν πάλι μπει λίγο παραπάνω, με λίγη ανοιχτή πούδρα διορθώνεται.

Βήμα 6ο

Πούδρα και όμως! Τελευταίο βήμα, για ένα ομοιόμορφο μακιγιάζ. Καλό είναι να τη βάζουμε με ένα πινέλο. Επιλέγουμε την απόχρωση της αρεσκείας μας, πάντα σε εναρμόνιση με το χρώμα του δέρματός μας και ανάλογα με την όψη που θέλουμε να πετύχουμε.

Είστε πανέτοιμη και ακτινοβολείτε. Φορέστε τώρα και το πιο όμορφό σας χαμόγελο και καλή βόλτα!

Διάβασε ακόμα στο Weddingplan.gr:

“I dreamt of a Butterfly” by Katia Delatola

Το μακιγιάζ της Κλεοπάτρας

Catering Γάμου by HotPot Catering