BEAUTY TIPS

Το λάθος που κάνεις και λιώνει το μακιγιάζ σου

Οι περισσότερες από εμάς έχουν επιστρέψει στην καθημερινότητα και τους ρυθμούς της για τα καλά. Αυτό σημαίνει ότι οι καλοκαιρινές beauty συνήθειες θα αρχίσουν ν' αποτελούν σιγά σιγά παρελθόν, τουλάχιστον για τις μέρες που πρέπει να πας στο γραφείο. Τι κι αν είχες βολευτεί με το αντηλιακό σου με χρώμα και το bronzer σου; Τώρα, το μακιγιάζ, σταδιακά παίρνει  τις διαστάσεις της νέας σεζόν και είναι πολύ πιθανό, το foundation να είναι πια μέρος της ρουτίνας σου κάθε πρωί.

Προφανώς δεν είναι καθόλου κακό να επιστρέψεις στο foundation, άλλωστε έχουμε πει τόσα για να βρεις και να καταλήξεις στο ιδανικό για σένα. Το ζήτημα προκύπτει όταν ενώ έχεις στρώσει πολύ καλά το πρωί το foundation, το μεσημέρι πας στο μπάνιο και παρατηρείς στον καθρέφτη πως έχει λιώσει. Η ζέστη είναι ένας ακόμα παράγοντας που επηρεάζει το foundation, ωστόσο δεν είναι ο μόνος.

Το βασικό πρόβλημα σε μία τέτοια περίπτωση είναι η λιπαρότητα της επιδερμίδας σου, η οποία μπορεί να έχει γίνει πιο έντονη μετά τις διακοπές κι εσύ να μην το έχεις συνειδητοποιήσει. Επομένως, είναι πολύ πιθανό να μην έχεις το σωστό foundation για την επιδερμίδα σου ή να μην χρησιμοποιείς τη σωστή ενυδατική κι όλα αυτά συντελούν στο να βλέπεις το μακιγιάζ σου να “υποχωρεί” άτακτα μετά από λίγες ώρες.

Αντιμετώπιση

Αρχικά κάνεις μία δοκιμή με ένα oil-free foundation. Δοκιμάζεις δειγματάκια από διαφορετικά brands και φυσικά φροντίζεις να συμμορφωθείς με τα νέα δεδομένα της επιδερμίδας σου όσον αφορά στην περιποίηση του προσώπου σου.

Στη συνέχεια, μπορείς να χρησιμοποιείς ένα primer, κατάλληλο για λιπαρές επιδερμίδες για να δημιουργήσεις την κατάλληλη βάση πριν το foundation.

Αυτό όμως που θα σώσει το μακιγιάζ σου είναι η setting powder. Θα σφραγίσει το αποτέλεσμα και θα μειώσει τις γυαλάδες. 

Δοκίμασε την Make Up For Ever Ultra HD Microfinishing Loose Powder, για ένα τέλειο, ματ αποτέλεσμα που ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των πόρων και των λεπτών γραμμών.

 

Η Laura Mercier γι’ αυτό το σκοπό έχει την Invisible Loose Seting Powder. Ένα brand που έχει τα ιδανικά προϊόντα για ένα flawless αποτέλεσμα, έχει την κατάλληλη πούδρα για να κλειδώσεις το αποτέλεσμα σε κάθε μακιγιάζ.

 

Φυσικά η Prep + Prime Transparent Finishing Powder της MAC πρέπει να είναι μέσα στις επιλογές σου. Σταθεροποιεί το μακιγιάζ χωρίς να το βαραίνει και έχει βελούδινη υφή.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/byrdiebeauty