ΠΙΝΕΛΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στο μακιγιάζ και μολύνεις το πρόσωπό σου

Το νεσεσέρ με τα καλλυντικά σου είναι ο μεγαλύτερός σου σύμμαχος. Συνήθως, δεν πας πουθενά χωρίς αυτό. Τι θα έλεγες, όμως, αν μάθαινες πως κρύβει σοβαρούς κινδύνους που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία του δέρματός σου;

Δυστυχώς, πολλές φορές –λόγω βιασύνης κυρίως- δε φροντίζουμε να τηρούμε τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής όσον αφορά στα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε. Τι εννοούμε; Ότι μέσα σε ένα νεσεσέρ μπορεί κανείς να βρει από μια σπασμένη σκιά και μπατονέτες, μέχρι πινέλα και ξεχασμένες mascara. Λάθη, κορίτσια. Λάθη.

Ωστόσο, η ακαταστασία και η έκθεση των προϊόντων μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε στους μικροοργανισμούς, δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε στο πρόσωπό μας… Υπάρχει ένα άλλο, ακόμα μεγαλύτερο σφάλμα στο οποίο όλες έχουμε υποπέσει.

Ποιο είναι αυτό; Ο όχι και τόσο συχνός καθαρισμός των πινέλων μας.

 

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, τα πινέλα που βάζουμε στο πρόσωπό μας πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μία φορά στις δύο εβδομάδες, ώστε να απομακρύνονται οι μικροοργανισμοί που μεταφέρονται στο δέρμα μας,  προκαλώντας ερεθισμούς και γεμίζοντας μας σπυράκια.

Για να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις, καλό θα ήταν να τοποθετείς τα πινέλα σου σε ξεχωριστό νεσεσέρ και όχι στο ίδιο που βάζεις τα καλλυντικά σου. Με τον τρόπο αυτό, περιορίζεις όσο γίνεται την έκθεσή τους στα μικρόβια που βρίσκονται επάνω στις συσκευασίες των καλλυντικών και τα κρατάς καθαρά και… μυρωδάτα!

Δε χρειάζεται να υπενθυμίσουμε πως τα πινέλα προορίζονται για αυστηρώς προσωπική χρήση και δεν πρέπει να τα μοιράζεσαι με κανέναν, σωστά;