ΜΑΤΙΑ

Αντιμετώπισε τους μαύρους κύκλους χωρίς μακιγιάζ

Είναι συχνό φαινόμενο και βασικό πρόβλημα όταν υφίσταται για καθεμία. Οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται ανεξάρτητα από την ηλικία. Δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος λόγος εμφάνισης αλλά ούτε μπορεί να σου κάποιος μία θεραπεία για να τους κάνεις να εξαφανιστούν δια παντός.

Αυτό που μπορείς να κάνει και πρέπει αν τυχόν έχεις μαύρους κύκλους είναι να μεριμνήσεις έτσι ώστε να βρεις την αιτία που τους έχει δημιουργήσεις κι έτσι να καταλήξεις στη θεραπεία.

Αρχικά πρέπει να ξέρεις ότι οι μαύροι κύκλοι σχετίζονται με την κληρονομικότητα. Επομένως είναι κάτι που δεν γίνεται να αποφύγεις τελείως ή να προλάβεις. Έπειτα, η εμφάνισή τους μπορεί κάλλιστα να υφίσταται λόγω αναιμίας ή αλλεργίας αλλά και από αφυδάτωση και κούραση της περιοχής γύρω από τα μάτια. Σημείωσε ότι πρόκειται για μία περιοχή αρκετά ευαίσθητη που είναι πολύ εύκολο να εμφανίσεις σημάδια που προκύπτουν από την αϋπνία ή τις πολλές ώρες που κοιτάζεις μία οθόνη.

– Για να βελτιώσεις την όψη τους λοιπόν υπάρχουν φυσικοί τρόποι αρκεί να είσαι συνεπής και επίμονη.

– Κάνε κομπρέσες με χαμομήλι όταν βρίσκεις ευκαιρία. Τα μάτια σου θα ξεκουραστούν και θα φαίνεσαι πιο φρέσκια.

– Βάλε στη διατροφή σου θρεπτικά βότανα και ρίζες όπως είναι ο κουρκουμάς και το ginger καθώς επίσης και φρεσκομαγειρεμένα φαγητά,  όπως βραστές πατάτες και σούπες. 

– Μείωσε την ποσότητα του αλατιού αρκετά από τα καθημερινά σου γεύματα.

– Φρόντιζε να πίνεις νερό σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό τσάι. Η ενυδάτωση έτσι κι αλλιώς βοηθάει στην υγεία την ευεξία και την ομορφιά. Δεν θα μπορούσε να μην κάνει καλό και για ένα λαμπερό βλέμμα.

Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινάς τη μέρα σου για πολλούς λόγους. Η μείωση των μαύρων κύκλων είναι ένας από αυτούς. Δοκίμασέ το και θα νιώσεις το στρες να μειώνεται και θα δεις το βλέμμα σου να φαίνεται πιο ξεκούραστο.

– Μην ξεχνάς την κρέμα ματιών. Η extra ενυδάτωση είναι απαίτηση της περιοχής αυτής.

– Φρόντισε να κοιμάσαι αρκετά και ποιοτικά. Ο καλός ύπνος θα σε αναζωογονήσει γενικά και εννοείται ότι θα ξεκουράσει τα μάτια σου.

Υιοθετώντας τις παραπάνω συνήθειες θα δεις τους μαύρους κύκλους να μειώνονται και το βλέμμα σου να ανακτά τη χαμένη του φρεσκάδα.