EYELINER

Πώς θα φορέσεις φέτος το μαύρο μολύβι ματιών

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που θα αποχωριστούν το μαύρο μολύβι μόνο όταν βρουν κάτι που θα είναι πιο σκούρο -ποτέ!- τότε αυτή η τάση στο μακιγιάζ που έρχεται φρέσκια από τη Νέα Υόρκη θα γίνει η αγαπημένη σου.

Το μαύρο μολύβι που είχες ξεκινήσει δειλά να βάζεις στις αρχές των ’90s και απογείωσες στη συνέχεια, φαίνεται πως αυτή τη σεζόν θα το ξαναθυμηθείς και θα το απογειώσεις. Μπορεί το no makeup look να παραμένει και το χρώμα στα μάτια να κερδίζει τις εντυπώσεις, τα dark eyes όμως δεν παύουν ποτέ να έχουν τη δική τους γοητεία. Αυτό που φέτος θα ξεχωρίσεις είναι οι πολλές εκδοχές που πρότειναν οι makeup experts μέσα από τα looks των catwalks. Ανάλογα πως θα το χρησιμοποιήσεις, τα μάτια σου θα δείχνουν λαμπερά, εντυπωσιακά, κομψά ή απλά ελαφρώς τονισμένα. Αλλά καλύτερα να τις δεις και να κρίνεις ποια σου ταιριάζει.

 

Μία διαφορετική αλλά εύκολα φορέσιμη εκδοχή είδαμε στο show του 3.1 Phillip Lim. Το μαύρο μολύβι μπαίνει στις ρίζες των πάνω και κάτω βλεφάρων αλλά χωρίς να ακουμπά στην εσωτερική ή εξωτερική γωνία. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα makeup trick που θα κάνει τα μάτια σου να δείχνουν πιο μεγάλα.

 

Στην πασαρέλα του Narciso Rodriguez τα μάτια ήταν πιο διακριτικά και τονισμένα τόσο ώστε να κάνουν αίσθηση. Λίγο μαύρο μολύβι στο εσωτερικό των κάτω βλεφάρων, λίγο μετά τη μέση και προς τα έξω αρκεί για να αποκτήσουν ενδιαφέρον τα μάτια σου. Για λίγο πιο έντονο αλλά όχι υπερβολικό αποτέλεσμα κάνε το ίδιο και στο εσωτερικό των πάνω βλεφάρων.

 

Smugded eyes συναντήσαμε στο Baja East show. Εδώ το μαύρο μολύβι συνδυάζεται με μία glittery σκιά ή απλά κρεμώδη σε μαύρο ή σκούρο γκρι χρώμα. Τράβα μία γραμμή κατά μήκος των άνω βλεφάρων χωρίς απαραίτητα να είναι ολόισια. Με το δάχτυλό σου ”χάλασε” τη γραμμή και άπλωσέ τη στο καπάκι. Πέρασε από πάνω τη σκιά και επανέλαβε στο κάτω μέρος του ματιού και είσαι έτοιμη να σαγηνεύσεις μόνο με ένα βλέμμα. Σημείωσε ότι στο κάτω μέρος μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις ένα μαλακό μαύρο μολύβι με glitter.

 

Ο κλασσικός και πάντα επίκαιρος τρόπος για την εφαρμογή του μαύρου μολυβιού στα μάτια είναι αυτός που είδαμε στον Altuzarra. Καθαρή γραμμή στο πάνω και κάτω βλέφαρο που περιγράφει το φυσικό σχήμα των ματιών σου και τονίζει το βλέμμα σου.