MAKEUP

Κι όμως μπορείς να έχεις άψογο γιορτινό μακιγιάζ, φορώντας φακούς επαφής

Αισθάνεσαι υπέροχα με τους φακούς επαφής σου! Τις γιορτινές αυτές ημέρες που πλησιάζουν και οι ευκαιρίες για βραδινές εξόδους γίνονται ακόμα περισσότερες, γίνε εσύ η βασίλισσα του ρεβεγιόν μέσα από ένα glamorous μακιγιάζ αλλά με τα κατάλληλα προϊόντα για τα ευαίσθητα μάτια σου.

Πριν φορέσεις τους φακούς επαφής, βεβαιώσου ότι τα χέρια σου είναι καθαρά και καλά σκουπισμένα. Επίσης, εκτός από τα χέρια σου, μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στην καθαριότητα των εργαλείων και των προϊόντων που χρησιμοποιείς, για να αποφύγεις έτσι ερεθισμούς και μολύνσεις. Φρόντισε να επιλέξεις καλής ποιότητας βουρτσάκια και πινέλα, τα οποία θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά, ιδανικότερα μετά από κάθε χρήση. Γενικότερα, καλό θα είναι να μην μοιράζεσαι με κανέναν τα καλλυντικά αλλά και εργαλεία εφαρμογής του μακιγιάζ, καθώς μπορεί έτσι να μεταδώσεις ή να σου μεταδώσουν μία μόλυνση των ματιών. Να θυμάσαι επίσης, ότι θα πρέπει να κλείνεις καλά τις συσκευασίες των καλλυντικών, ώστε να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, όπως και επίσης να τα αντικαθιστάς όσο συχνά πρέπει.

Αν έχεις μυωπία ή αστιγματισμό, μπορείς να επισκεφτείς το ανανεωμένο site της ACUVUE ® και να ενημερωθείς για τα πάντα σχετικά με τους φακούς επαφής. Μέσω του εξελιγμένου geo locator μπορείς επίσης να βρεις άμεσα το καταστήματα οπτικών που σε εξυπηρετεί και να κάνεις μια δωρεάν δοκιμή φακών επαφής ACUVUE ® .

 

Ξεκίνησε επιλέγοντας τα σωστά προϊόντα για το μακιγιάζ των ματιών, αλλά και γενικότερα του προσώπου, μια και δεν είναι όλα κατάλληλα σε συνάρτηση και με τη χρήση φακών επαφής. Θα πρέπει να αποφεύγεις τόσο τα λιπαρά προϊόντα, όσο και αυτά σε μορφή σκόνης, καθώς μπορεί εύκολα να κυλίσουν ή οι κόκκοι τους, να μπουν στα μάτια σου και να έρθουν σε επαφή με τους φακούς σου. Διάλεξε υποαλλεργικά και oil free προϊόντα, σκιές που έχουν κρεμώδη υφή ή σε στικ. Να αποφεύγεις γενικότερα να τραβάς εσωτερικό περίγραμμα ματιών με μολύβι, αλλά να προτιμάς το υγρό eyeliner ή μολύβια που έχουν υφή gel και είναι περισσότερο ασφαλή.

Θα πρέπει επίσης να δώσεις την ανάλογη προσοχή και στη μάσκαρα που θα χρησιμοποιείς αλλά και στον τρόπο που θα την φορέσεις. Καλύτερα να αποφύγεις τις μάσκαρες που έχουν ίνες για να μακραίνουν τις βλεφαρίδες αλλά και όσες έχουν πολύ πλούσιες υφές, γιατί συνήθως όταν στεγνώνουν δημιουργούν τρίμματα, τα οποία είναι εύκολο να μπουν και στα μάτια σου. Μπορείς να φορέσεις άνετα concealer, σκιές χρυσές ή μπρονζέ που θα σου χαρίσουν εντυπωσιακό γιορτινό βλέμμα, αλλά καλύτερα να αποφύγεις το glitter γιατί σκορπίζεται και μπορεί να κολλήσει στους φακούς σου. Το ίδιο ισχύει και για τις ψεύτικες βλεφαρίδες, καθώς η κόλα με την οποία σταθεροποιούνται μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σου.

 

Το ντεμακιγιάζ των ματιών, είναι κι αυτό μια διαδικασία που επιβάλλεται να γίνεται με τη δέουσα προσοχή, ειδικά όταν φοράς φακούς επαφής. Το πρώτο πράγμα που επίσης θα κάνεις και αυτή τη φορά, είναι να αφαιρέσεις του φακούς από τα μάτια σου. Για τα προϊόντα ντεμακιγιάζ των ματιών ισχύουν πάνω κάτω ότι και για τα προϊόντα του μακιγιάζ. Φρόντισε να είναι υποαλλεργικά, oil free και οφθαλμολογικά ελεγμένα, καθώς επίσης και καλής ποιότητας pad.