MAKEUP

5 tips για το highlighter που πρέπει να εφαρμόσεις στο γιορτινό μακιγιάζ σου

Έχει γίνει ένα από τα must-have καλλυντικά του νεσεσέρ μας και από τα στοιχεία-κλειδιά ενός λαμπερού μακιγιάζ, που αν με ρωτάς επιβάλλεται να δοκιμάσεις (ή να πειραματιστείς) την εορταστική περίοδο που διανύουμε. Ο λόγος για το highlighter, που φωτίζει την επιδερμίδα, χαρίζοντάς της διακριτική, δροσερή και ομοιόμορφη λάμψη με λίγες μόνο κινήσεις. Εκτός όμως, από τη “στρατηγική τοποθέτησή” του στο πρόσωπό μας (κατά μήκος της ζώνης T, ψηλά στα ζυγωματικά, στο πηγούνι), υπάρχουν αυτά τα μικρά tips που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο μακιγιάζ μας. Δεν έχεις παρά να τσεκάρεις παρακάτω:

-Highlighter στις βλεφαρίδες; Yes please!

Θέλεις να κάνεις το βλέμμα σου ακόμη πιο glam; Βάλε highlighter στις άκρες των βλεφαρίδων σου. Μπορείς! Στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προτιμήσεις ένα highlighter σε μορφή πούδρας και να περάσεις ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα από πάνω. Στη συνέχεια αφού απλώσεις την πρώτη στρώση από την αγαπημένη σου μάσκαρα πέρασε το βουρτσάκι με το highlighter στις άκρες των βλεφαρίδων σου.

-Under-face

Άπλωσε το highlighter στα σημεία του προσώπου σου που θέλεις extra λάμψη, πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου. Πιο συγκεκριμένα, μετά το primer και πριν το foundation. Με αυτόν τον τρόπο, η επιδερμίδα σου λάμπει εκ των έσω, έχοντας μία διακριτική γυαλάδα.

 

-Κάτω από τα φρύδια

Χρησιμοποίησε το highlighter κάτω από τη γωνία των φρυδιών σου, για να κάνεις πιο φωτεινό και ξεκούραστο το βλέμμα σου. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνεις ένα μικρό lift στα φρύδια σου.

A post shared by SHISEIDO (@shiseido) on

 

-Παίξε με τις υφές και τις αποχρώσεις

Ήρθε η ώρα να λάμψεις! Και σε αυτή τη “λαμπερή προσπάθεια”  δεν χρειάζεται να έχεις μόνο ένα σύμμαχο. Δοκίμασε να συνδυάσεις δύο highlighters σε διαφορετικές αποχρώσεις (π.χ μία χρυσή και μία πιο ροζ ή peachy) ακόμη και σε διαφορετικές υφές (ένα σε κρεμώδη και ένα σε μορφή πούδρας). Εφάρμοσε μια λεπτή στρώση πάνω από το μακιγιάζ σου, προκειμένου να αναδείξεις τη λάμψη της επιδερμίδας σου.

 

-Ενίσχυσέ το

Ανεξάρτητα από τον τόνο της επιδερμίδας σου, για να αναδείξεις ακόμη πιο πολύ τα χαρακτηριστικά σου και να “ενισχύσεις” τη δύναμη του highlighter σου, συνδύασε το highlighter  με το ρουζ ή το bronzer σου.