ΠΡΟΣΩΠΟ

Αυτά είναι τα trends μακιγιάζ που ξεχωρίσαμε στην AXDWeek και θέλεις να ξέρεις #how2

Αλαβάστρινες και φρέσκες επιδερμίδες, άψογες βλεφαρίδες, εντυπωσιακά χείλη και λαμπερά ζυγωματικά είδαμε στην πασαρέλα της 21ης Athens Xclusive Designers Week. Ο makeup master Γιάννης Μαρκετάκης, brand ambassador της Max Factor, που ήταν κι Οfficial Make up Sponsor της εβδομάδας μόδας έκανε φανταστική δουλειά με τη βοήθεια της ομάδας του, δημιουργώντας υπέροχα λουκ που αγαπήσαμε πολύ και σου προτείνουμε να υιοθετήσεις καθημερινά.

Aπό την Έφη Ανέστη και τη Χριστίνα Θεοδωροπούλου

Αυτό το ποστ έχει πάρα πολύ απλά, αλλά και περίτεχνα λουκ που σου προτείνουμε (και μπορείς κι εσύ) να δοκιμάσεις/πετύχεις

Χριστίνα

“Προφανώς δεν θα αναλύσω ότι παρουσιάστηκε στο Ζάππειο (θα ήταν ατέλειωτο) αλλά θα επικεντρωθώ σε αυτό που ξεχώρισα, αυτό που θα ήθελα να κάνω, αυτό που ζήλεψα.

Πρόκειται για το μακιγιάζ του Vassilis Zoulias, το οποίο έδενε άψογα με το βικτωριανό σκηνικό που δημιουργήθηκε για το fashion show ”Women in the garden” στο αίθριο του Εθνικού Κήπου και με τις υπέρκομψες δημιουργίες που χαρακτηρίζουν τον σχεδιαστή.

 

Έντονο eyeliner και κατακόκκινα χείλη αλλά Merilyn (Marilyn Lipstick Ruby Red 1) ήταν το βασικά σημείο στο μακιγιάζ όλων των μοντέλων και έδιναν ένα ξεκάθαρο ρετρό στίγμα στην όλη εμφάνιση. Η επιδερμίδα ήταν αποχρωματισμένη για να δημιουργείται αυτή η κομψή αντίθεση του λευκού δέρματος με το scarlet red των χειλιών.

 

Όσο για το eye makeup, ο Γιάννης Μαρκετάκης δημιούργησε 3 διαφορετικά looks, εκτελεσμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν σε κάθε σχήμα, χρώμα και ύφος

Look #1

 

Καθαρά μάτια με στρώσεις mascara για ένα πιο ήπιο αποτέλεσμα.

Look #2

 

Κλασσικό eyeliner που τόνιζε το περίγραμμα των ματιών για ένα classic retro makeup look.

Look #3

 

Έντονο, γραμμικό eyeliner που κάλυπτε όλο το κινητό βλέφαρο και τραβηγμένο στο τελείωμα για ακόμη πιο sexy αποτέλεσμα.
 

Έξτρα info: Τα καλοσχηματισμένα φρύδια και η αλαβάστρινη βάση έδιναν έναν αριστοκρατικό αέρα σε κάθε look μακιγιάζ, το οποίο ο Γιάννης Μαρκετάκη δημιούργησε με τα προϊόντα της Max Factor”.

Έφη

“Θέλω να ξεκινήσω από τα παρασκήνια. Να πω ότι με ενθουσιάζουν γιατί είναι τα πιο δημιουργικά σκηνικά. Έχουν μια σούπερ τονωτική εσάνς αγωνίας και μια κίνηση που δείχνει απίστευτα όμορφη ακόμη και χωρίς ίχνος μεικαπ. Πολλά είναι τα βλέμματα που αναμιγνύονται μεταξύ τους κι εκατοντάδες οι πινελιές που κάνουν ταχύτατα οι makeup artists, που είναι άκρως εντυπωσιακές. Είναι αναμφισβήτητα μαγικά/συναρπαστικά και αλλιώτικα να τρυπώνεις σ’ αυτά ξεσηκώνοντας την είδηση για να κάνεις ρεπορτάζ.

 

Έτσι λοιπόν το δικό μου ζουμ έπεσε πάνω στο μοντέρνο μακιγιάζ που δημιουργήθηκε για την ταλαντούχα Celia Dragouni.

Η σχεδιάστρια παρουσίασε εκπληκτικές αέρινες δημιουργίες και φορέματα με έθνικ στοιχεία (σε κόκκινο, μαύρο, λευκό, πράσινο χρώμα) που έφερναν στο μυαλό ελληνικό καλοκαίρι και ζουμερές φέτες από καρπούζι.

 

Ο τεχνίτης του μακιγιάζ Γιάννης Μαρκετάκης θέλησε να αναδείξει αυτό το φανταστικό hippie look με ΥΠΕΡΟΧΑ μπρονζέ smoky eyes.

 

Το highlights όλου του look, που πραγματικά λάτρεψα ήταν το λευκό μολύβι που χρησιμοποιήθηκε στο κάτω βλέφαρο για να φωτίσει και να ανοίξει το βλέμμα. Επιπλέον, ό,τι πιο hot για φέτος το καλοκαίρι θα είναι οι μπρονζέ γυαλάδες στα ζυγωματικά, που μπορείς κι εσύ να κάνεις μόνη σου, ακόμη και με μια υγρή σκιά, σαν αυτή της Max Factor Excess Shimmer (αυτό είναι υπερτίπ του Γιάννη Μαρκετάκη)”.

Μεταξύ άλλων, απ’ αυτό την 21η Athens Xclusive Designers Week κράτησε την κομψότητα του κάθε λουκ μακιγιάζ, το κόκκινο κραγιόν, τις γυαλάδες στα ζυγωματικά και τις τέλειες βλεφαρίδες, που δείχνουν σαν φυσικές.