GLITTER

Glitter lips: Δοκίμασα το νέο makeup trend και εδώ θα μάθεις τα βήματα για να το πετύχεις

Το glitter αυτή τη σεζόν είναι παντού! Δεν γίνεται να μην το έχει προσέξει. Φυσικά και στο μακιγιάζ έχει βρει τις εφαρμογές του και θέλω να αισθανθείς έτοιμη να το τολμήσεις. Όσο υπερβολικό κι να σου φαίνεται το glitter στο πρόσωπό σου, αυτό το χειμώνα θα το δεις σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, διακριτικές -όσο γίνεται αφού μιλάμε για glitter- αλλά και πιο εκκεντρικές.

Γι’ αυτό ξεκίνα την προπόνηση γιατί πλησιάζουν Χριστούγεννα και το glitter έτσι κι αλλιώς επιβάλλεται. Εγώ ήδη έκανα την αρχή και επιτέλους έβαλα μπόλικο glitter σε κατακόκκινα χείλη. Φυσικά δεν το έκανα μόνη μου για αρχή αλλά ζήτησα τη γνώμη του ειδικού και κράτησα σημειώσεις για την επόμενη φορά και εννοείται ότι θα τις μοιραστώ μαζί σου.

 

Glitter steps:

1. Όπως με όλα τα μακιγιάζ το πρώτο βήμα είναι μία καλή βάση. Ένα primer και ένα καλό foundation θα δημιουργήσουν ομοιόμορφη όψη σε όλο το πρόσωπο, αυτό που χρειάζεσαι για να αναδείξεις τα έντονα χείλη σου.

2. Ενυδάτωση και στα χείλη! Για να έχεις ένα άψογο αποτέλεσα πρέπει τα χείλη σου να είναι απαλά και βελούδινα, δηλαδή που καλά ενυδατωμένα. Στην αρχή του μακιγιάζ πέρασε μία στρώση από ένα ενυδατικό lip balm και άσε το να φροντίσει τα χείλη σου.

3. Όσο δρα το lip balm, κάνε ένα ελαφρύ contouring, τονίζοντας τα ζυγωματικά σου. Με το ίδιο πινέλο που θα βάλεις το highlighter, χωρίς να προσθέσεις επιπλέον προϊόν, δώσε λίγο φως στα μάτια (κυρίως στο κέντρο του κινητού βλεφάρου και στο κόκκαλο του τόξου).

4. Μην ξεχάσεις να περιποιηθείς τα φρύδια σου. Ένα διάφανο brow gel αρκεί για να τονιστούν όσο πρέπει χωρίς να είναι υπερβολικά.

 

5. Σειρά έχουν τα χείλη. Αφού έχει απορροφηθεί το ενυδατικό balm από τα χείλη σου -αν έχει μείνει, αφαίρεσέ το ταμποναριστά με ένα χαρτομάντιλο- ξεκίνα να κάνεις το περίγραμμα των χειλών σου με ένα κόκκινο μολύβι. Ξεκίνα από τις άκρες, σβήνοντας το χρώμα προς το κέντρο των χειλιών.

6. Διάλεξε μία κόκκινη απόχρωση σε κραγιόν και ξεκίνα να βάφεις τα χείλη σου. Καλό είναι να το τοποθετήσεις με πινελάκι για να οριοθετήσεις το περίγραμμα των χειλιών σου. Απόφυγε τα stain lipsticks γιατί θα είναι δύσκολο να σταθεί πάνω τους το glitter.

 

7. Τέλος, πάρε ένα μικρό πινέλο, βούτα το στο κόκκινο glitter και ταμποναριστά εφάρμοσέ το στα χείλη σου. Χρειάζεται πολύ προσοχή για να μην παραλειφθείς παντού με κόκκινο glitter.

 

8. Αν σου ξεφύγει το glitter -πράγμα διόλου απίθανο- μην πανικοβληθείς. Με λίγο σελοτέιπ μπορείς να αφαιρέσεις το glitter από το υπόλοιπο πρόσωπό σου, χωρίς να χαλάσεις το μακιγιάζ. 

 

Με λίγο mascara έχεις ένα εντυπωσιακό glitter makeup look που εστιάζει στα χείλη. Εγώ ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα κι ας ξέρω ότι το glitter δεν μπορεί να μείνει για πολύ στα χείλη μου αν θέλω να πιω και να φάω. Αλλά τι σημασία έχει, αφού όλα μοιάζουν καλύτερα, πασπαλισμένα με λίγο glitter.

 

Το μακιγιάζ και τα βήματα για ένα άψογο glitter lip makeup είναι της makeup artist Μαρίας Μαρούγκα.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson