ΦΡΥΔΙΑ

Μία αισθητικός μας δίνει τα tips της για πυκνά, φυσικά φρύδια

123

Τα φρύδια είναι ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Ο τύπος των φρυδιών μας, άλλωστε, λέγεται πως ορίζει τη συνολική εικόνα του προσώπου μας. Αυτά είναι που μας βοηθούν να σχηματίζουμε εκφράσεις και να εκφράζουμε συναισθήματα χωρίς καν να μιλάμε. Αν το καλοσκεφτείς από τα φρύδια και μόνο μπορείς να αντιληφθείς αν κάποιος είναι θυμωμένος, χαρούμενος, λυπημένος, έκπληκτος κλπ. Ένα τόσο μικρό σημείο του προσώπου μας αποτελεί σημαντική πτυχή της ανθρώπινης επικοινωνίας. Σύμφωνα με τους αισθητικούς και τους επαγγελματίες μακιγιέρ σε όλο τον κόσμο, τα φρύδια καθορίζουν το πρόσωπο και δίνουν ορισμό στα μάτια και στο μέτωπο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι πολύ βασικό να βρούμε ποιο σχήμα είναι το καταλληλότερο για εμάς.

Οι τάσεις στα φρύδια αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Στη δεκαετία του 1920 οι περισσότερες γυναίκες διέθεταν πολύ λεπτά φρύδια, με μια ελαφρά καμπύλη, για να μιμούνται τα κινηματογραφικά αστέρια. Στη δεκαετία του 1930 τα φρύδια απέκτησαν μια πιο στρογγυλεμένη ανοδική καμπή. Οι τάσεις παρέμειναν παρόμοιες μέχρι τη δεκαετία του 1960, όποτε  η Audrey Hepburn και τα πυκνά φυσικά φρύδια της, ενέπνευσαν τις γυναίκες να γεμίσουν τα φρύδια τους για να επιτύχουν μια πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση. Και φτάνουμε στο σήμερα, που τα έντονα, γεμάτα φρύδια είναι και πάλι hot trend. 

 

Γνωρίζοντας πως η μέση διάρκεια ζωής των τριχών των φρυδιών είναι περίπου τέσσερις μήνες και πως αυτές είναι οι πιο αργά αναπτυσσόμενες τρίχες στο ανθρώπινο σώμα, θα πρέπει να προσέχουμε διπλά όταν τα περιποιούμαστε μόνες μας. 

Αν σου αρέσουν τα πυκνά και φυσικά φρύδια, τότε ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:

– Βγάζε τις τριχούλες που είναι μακριά από το σχήμα σoυ. Μην πειράζεις μόνη σου τρίχες μέσα στο σχήμα σου.

– Μη βγάζεις τις μακριές τρίχες των φρυδιών. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τις κουρεύεις. 

– Μη βγάζεις τις ενοχλητικές άσπρες τριχούλες. Οι επιλογές σου είναι είτε να τις κόβεις πολύ κοντές, είτε να τις βάφεις με ειδική βαφή φρυδιών, είτε να χρησιμοποιείς ειδική μάσκαρα φρυδιών για να τις καλύπτεις.

– Αν τα φρύδια σου είναι σγουρά και ατίθασα, επίσης καλό θα ήταν να τα κουρεύεις και όχι να τα αφαιρείς.

Αν το αποτέλεσμα δε σε ευχαριστεί και τα φρύδια σου δε λένε με τίποτα να πυκνώσουν, τότε μπορείς να δοκιμάσεις την καλύτερη τεχνική ημιμόνιμου μακιγιάζ φρυδιών, που δεν είναι άλλη από το Microblading. Ουσιαστικά η ειδικός δουλεύοντας χειροκίνητα ένα ειδικό εργαλείο, δημιουργεί φυσικές τρίχες, αφού έχετε συμφωνήσει το χρώμα, το σχήμα αλλά και την πυκνότητα των φρυδιών που επιθυμείς να έχεις. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, μιας και ακόμη και τα πιο άτονα φρύδια μπορούν να μεταμορφωθούν μετά από λίγη μόλις ώρα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Microblading επικοινώνησε με την κα Σταυρούλα Γιαννούλη και την BioColours στα εξής:

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 8253469

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 99, Αθήνα, 10434

www.biocolours.gr