FOUNDATION

Ποιο foundation να διαλέξεις ανάλογα με την επιδερμίδα σου

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα και αν μέσα στη λίστα των beauty αγορών σου είναι το foundation, τότε αυτό το άρθρο δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη για εσένα. Γιατί, εκτός, από την αναζήτηση της σωστής απόχρωσης- είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουμε οι περισσότερες- δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως σημαντικό ρόλο στο μακιγιάζ μας παίζει ο τύπος/ υφή του foundation που τελικά θα επιλέξουμε.

Γιατί τη σωστή απόχρωση πολλές βρήκαν, το flawless αποτέλεσμα λιγότερες. Με στόχο το #iwokeuplikethis που λέει και η φίλη Beyoncé κάναμε την έρευνά μας και διαλέξαμε τα παρακάτω foundation με βάση τον τύπο/ τις ανάγκες της επιδερμίδας κάθε γυναίκας.

 

Για εσένα που έχεις λιπαρή επιδερμίδα

Προτίμησε ένα foundation με oil free σύνθεση που εμποδίζει την υπερβολική έκκριση σμήγματος, απορροφά τη λιπαρότητα, καμουφλάρει τους πόρους και έχει ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου.

Vichy Dermablend Covermatte Compact Powder Foundation με SPF25: Στην ουσία πρόκειται για ένα make-up σε μορφή πούδρας το οποίο καλύπτει σημάδια και την ανομοιόμορφη επιδερμίδα για ένα φυσικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Απορροφά το σμήγμα και μειώνει τις ατέλειες έως και 60%. Ματ αποτέλεσμα που διαρκεί όλη την ημέρα.

Για εσένα που έχεις κανονική επιδερμίδα

Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά καθώς η επιδερμίδα σου σε βοηθά να έχεις περισσότερες επιλογές. Με κρεμώδη, κόμπακτ, υγρή υφή, το θέμα είναι να εφαρμόζονται καλά στην επιδερμίδα ώστε να δημιουργούν ένα φυσικό αποτέλεσμα.

A post shared by Estée Lauder (@esteelauder) on

Estée Lauder, Double Wear Nude Water Fresh με SPF 30: Εξαιρετικά ελαφρύ, μη λιπαρό και πολύ ενυδατικό, δένει αρμονικά με την επιδερμίδα δημιουργώντας ένα “no makeup” look και ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Η μακράς διάρκειας 24ωρη σύνθεσή του χαρίζει φρέσκια, ομοιόμορφη και αψεγάδιαστη όψη, ενώ χάρη στο SPF 30 και τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει, προστατεύει από τις εξωτερικές περιβαλλοντικές επιθέσεις και τις ακτίνες UV.

Για εσένα που έχεις επιδερμίδα με τάσεις ξηρότητας

Ένα foundation σε υγρή ή κρεμώδη υφή είναι αυτό που ζητάς. Φρόντισε πάντα, βέβαια, σε κάθε περίπτωση να ενυδατώνεις πολύ καλά την επιδερμίδα σου.

A post shared by Armani Beauty (@armanibeauty) on

Giorgio Armani Maestro Glow Nourishing Fusion Makeup:Το πρώτο διφασικό makeup, που προσφέρει πολλά περισσότερα από ένα ακόμα υγρό προϊόν βάσης. Με εκλεκτά έλαια φροντίδας έχει ως μοναδικό στόχο να τελειοποιεί την επιδερμίδα, να της προσφέρει άνεση, περιποίηση και μοναδική λάμψη στη στιγμή. Στα plus και το SPF30 για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Για εσένα που έχεις μεικτή επιδερμίδα

Διάλεξε ένα foundation με ανάλαφρη σύνθεση, που θα φωτίσει τη θαμπή επιδερμίδα σου, καλύπτοντας παράλληλα, τις όποιες ατέλειες, εξασφαλίζοντας ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου.

MAKE UP FOR EVER, Fond de teint fluide Ultra HD ή Stick Ultra HD: Συνδυάζοντας άψογη κάλυψη και υφή δεύτερου δέρματος, το make up ULTRA HD διαχέει το φως και χαρίζει ομοιόμορφο δέρμα και φυσικό χρώμα. Το αποκλειστικό σύμπλεγμα 4Κ προσφέρει αόρατο, φυσικό και άνετο μακιγιάζ. Μπορείς να διαλέξεις είτε την υγρή υφή του για μέτρια κάλυψη, που απλώνεται εύκολα στο δέρμα κρύβοντας τις ατέλειες και εξομαλύνοντας την υφή του δέρματος, είτε την πιο κρεμώδη (stick) του απορροφάται εύκολα πάνω στο δέρμα κρύβοντας τις ατέλειες και είναι ιδανική για τη διόρθωση του μακιγιάζ.

Για εσένα που έχεις ώριμη επιδερμίδα

Επένδυσε σε ένα foundation που εκτός από την κάλυψη των όποιων ατελειών, θα καλύπτει τις ρυτίδες σου, κάνοντας το πρόσωπό σου να δείχνει πιο σμιλεμένο.

A post shared by KORRES (@korres.athens) on

 

Korres, Foundation Μαύρη Πεύκη: Βασισμένο στις ευεργετικές ιδιότητες της Μαύρης Πεύκης, προσφέρει σύσφιγξη, ανόρθωση και λάμψη, ενώ προσαρμόζεται ιδανικά στην επιδερμίδα για αψεγάδιαστο αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας. Η ανάλαφρη σύνθεσή του λειαίνει λεπτές γραμμές, ρυτίδες, πόρους και ατέλειες, χαρίζοντας λαμπερή και νεανική όψη.