BEAUTY TIPS

Ο οδηγός για να βρεις το foundation που σου ταιριάζει

Ένα από τα ίσως διαχρονικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα στον τομέα της ομορφιάς και περιποίησης του εαυτού της ήταν ανέκαθεν κι εξακολουθεί το πώς θα βρει το καταλληλότερο foundation για το δικό της δέρμα, τόσο σε χρώμα όσο και σε σύνθεση.

Και είναι λογικό γιατί δεν μπορείς με μία μόνο επίσκεψη σε οποιοδήποτε κατάστημα να δοκιμάσεις όλα τα foundation που κυκλοφορούν και σε κάθε εταιρεία. Επομένως, σε πρώτο επίπεδο πρέπει να γνωρίζεις τον τύπο του δέρματός σου (πχ. λιπαρό, ξηρό κλπ.) όπως επίσης και σε ποια κατηγορία ανήκει χρωματικά (πχ. λευκό, σταρένιο κλπ.). Έχοντας ως δεδομένα αυτά τα δύο στοιχεία, μπορείς να προχωρήσεις πιο εύκολα στην αγορά του foundation που επιθυμείς.

Αν, για παράδειγμα, το δέρμα σου είναι ξηρό, χρειάζεσαι ένα foundation που να περιέχει ενυδατικά συνθετικά στοιχεία. Αντίθετα, στην περίπτωση που το δέρμα σου είναι από κανονικό έως λιπαρό, σου ταιριάζει περισσότερο ένα foundation με matte υφή και αποτέλεσμα, ώστε να αποφύγεις τις γυαλάδες στη διάρκεια της ημέρας. Σε κάθε περίπτωση, πριν εφαρμόσεις το προϊόν σου, χρησιμοποίησε την ενυδατική κρέμα ημέρας για περισσότερη προστασία του δέρματος και καλύτερο τελικό αποτέλεσμα στην εφαρμογή του προϊόντος. 

Και τώρα, το πιο δύσκολο: η σωστή απόχρωση. Για να βρεις τη σωστή απόχρωση foundation, πρέπει να το δοκιμάσεις και στο κατάλληλο μέρος του σώματος, που να προσομοιάζει στην απόχρωση του προσώπου σου. Ένα λάθος που κάνεις συχνά είναι να δοκιμάζεις το foundation στο χέρι και το πίσω μέρος του βραχίονα, ξεχνώντας ότι τα συγκεκριμένα σημεία του σώματος λαμβάνουν συνήθως λιγότερη αντηλιακή προστασία από το πρόσωπο, επομένως είναι πολύ πιθανό να έχουν πιο σκούρο χρώμα. Αντ’ αυτού, δοκίμασε το foundation στο κάτω μέρος του σαγονιού, σβήνοντάς το προς το λαιμό. Είναι ένα πολύ πιο ασφαλές σημείο για να διαπιστώσεις αν το προϊόν που επέλεξες σού ταιριάζει χρωματικά.

Ακολουθώντας αυτά τα μικρά βήματα την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε κάποιο κατάστημα καλλυντικών, να είσαι σίγουρη ότι θα κάνεις σωστότερη επιλογή foundation.