FOUNDATION

6 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν αγοράσεις foundation

Το foundation υπάρχει σε κάθε γυναικείο νεσεσέρ και είτε το χρησιμοποιείται κάθε μέρα είτε πιο σπάνια, χρειάζεται προσοχή στην επιλογή του. Κι αυτό γιατί αποτελεί τη βάση για οποιοδήποτε μακιγιάζ και ουσιαστικά είναι αυτό που έρχεται σε άμεση επαφή με όλη την επιδερμίδα του προσώπου σου.

Πολλές φορές όμως, ενώ πιστεύεις ότι έχεις βρει το κατάλληλο foundation και ίσως να έχεις πληρώσει και μία μικρή περιουσία για να το αποκτήσεις, όταν πας σπίτι και έρχεται η ώρα της εφαρμογής νιώθεις σαν να αγόρασες άλλο προϊόν από αυτό που σε έπεισε ότι είναι το ιδανικό.

Προφανώς κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί σε όλες, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, αλλά αν την επόμενη φορά που θα αγοράσεις foundation έχεις βρει τις απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα τότε σίγουρα θα καταλήξεις στο κατάλληλο προϊόν.

1. Έχει τη σωστή κάλυψη;

Το κάθε πρόσωπο έχει διαφορετικές ανάγκες. Άλλες επιδερμίδες χρειάζονται υψηλή κάλυψη, άλλες μέτρια κι άλλες σχεδόν καθόλου.

2. Έχει τη σωστή φόρμουλα;

Με τη λέξη φόρμουλα εννοώ ότι στην αγορά θα βρεις foundation σε υγρή ή compact μορφή, σε stick ή σε cushion. Ανάλογα το πιο θα διαλέξεις θα έχει και διαφορετική εφαρμογή. Επιπλέον, η κάθε επιδερμίδα δέχεται με διαφορετικό τρόπο την κάθε υφή. Για παράδειγμα αν η επιδερμίδα σου είναι πολύ ξηρή, τότε πιθανότατα ένα compact foundation να μην είναι το σωστό ενώ το liquid θα σου ταιριάξει καλύτερα.

3. Η απόχρωσή του ταιριάζει στα ζυγωματικά, στο μέτωπο και στο σαγόνι σου;

Για να καταλήξεις στην ιδανική απόχρωση του foundation πρέπει αυτή που θα επιλέξεις να ταιριάζει σε τουλάχιστον 2 από τα 3 σημεία που ανέφερα παραπάνω.

4. Έχει το σωστό τόνο για την επιδερμίδα σου;

Για να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση στο foundation τότε πρέπει να βρεις αυτό που θα ταιριάζει και στον τόνο της επιδερμίδας σου. Για να σιγουρευτείς καλό είναι να δοκιμάσεις το προϊόν στο εσωτερικό του καρπού σου, εκεί που συγκεντρώνονται πολλές φλέβες. Έτσι θα καταλάβεις αν ο σωστός τόνος για σένα είναι ψυχρός ή ζεστός.

5. Ποια είναι η σύστασή του;

Το κάθε πρόσωπο όπως προανέφερα έχει τις δικές του ξεχωριστές ανάγκες. Είναι λογικό να μην αντιδρά το ίδιο με όλα τα foundations. Κάποιοι τύποι έχουν ανάγκη oil free προϊόντα ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δοκιμάσεις το foundation στο σαγόνι σου και να το αφήσεις για 15′ τουλάχιστον. Έτσι θα δεις αν αντιδρά το πρόσωπό σου ή όχι.

6. Πόσο διαρκεί;

Και σε αυτό το ερώτημα η απάντηση είναι σχετική. Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει τους δικούς του κανόνες σχετικά με τη φόρμουλα του foundation που θα μπορέσει να διατηρήσει για πολλές ώρες. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να βρεις ένα δείγμα από το foundation και να το δοκιμάσεις μόνη σου την επόμενη μέρα. Τότε θα έχεις τη σωστή απάντηση.