BEAUTY TIPS

Κάνε τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα με 5 απλές κινήσεις

Τα μάτια είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάει κάποιος. Και τα μεγάλα μάτια είναι πάντα ένα από τα δυνατά σημεία γοητείας, τουλάχιστον σε μία γυναίκα. Γι’ αυτό, ακόμα κι αν τα μάτια σου δεν είναι αρκετά μεγάλα μπορείς να τα μεγαλώσεις με απλά makeup tips.

1. Αρχικά καλό είναι να κάνεις μία αυτοσχέδια μάσκα ματιών με το σακουλάκι από πράσινο ή μαύρο τσάι, το οποίο έχεις παγώσει. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις πάγο ή ένα κουτάλι από την κοίλη πλευρά πάνω στα κλειστά βλέφαρα. Αυτό το κάνεις για να απορροφήσεις τυχόν πρήξιμο από τα μάτια.

2. Στη συνέχεια, σειρά έχει η σωστή βάση που θα κάνει τα μάτια να φαίνονται καθαρά. Το concealer εδώ παίζει πολύ μεγάλη σημασία και πρέπει να βρεις το σωστό για να δείχνει απόλυτα φυσικό το αποτέλεσμα. Εδώ θα θυμηθείς τα tips για το πώς να επιλέξεις concealer.

3. Σειρά έχει το eye makeup. Πριν επιλέξεις το χρώμα της σκιάς, θυμήσου να περάσεις μία σε ανοιχτό μπεζ σε όλο το βλέφαρο για να δώσεις φως στο μάτι σου και να κάνει το βλέφαρο να δείχνει μεγαλύτερο. Αν θες να βάλεις eyeliner, τότε φρόντισε η γραμμή να μην ξεφεύγει πολύ στην εξωτερική γωνία. Αν σταματάει στο τέλος του τόξου του ματιού σου θα δημιουργήσει το εφέ του μεγάλου ματιού που θες.

4. Βλεφαρίδες. Έχουν κι αυτές τη σημασία τους. Καλό είναι πριν βάλεις mascara να τις γυρίσεις ελαφρώς με το ειδικό ψαλίδι. Η καμπύλη που θα τους δημιουργήσει θα βοηθήσει να πετύχεις το σκοπό σου. Συνέχισε με ένα mascara που θα ταιριάζει στις ανάγκες σου. Για παράδειγμα αν οι βλεφαρίδες σου είναι αραιές τότε ο όγκος είναι βασικό ζητούμενο από το mascara που θα επιλέξεις. Οι πυκνές και μακριές βλεφαρίδες συμβάλλουν σε ένα ακαταμάχητο βλέμμα.

5. Ένα τρικ για πιο μεγάλα και φωτεινά μάτια είναι το λευκό μολύβι. Δοκίμασε να βάλεις λίγο στην εσωτερική γωνία του ματιού ή και στην κάτω γραμμή των βλεφάρων. Το λευκό θα ”ανοίξει” το μάτι και θα του δώσει φως.

My tip: Αν τα μάτια σου είναι πολύ μικρά και αμυγδαλωτά, τότε καλό είναι να αποφεύγεις το μολύβι στο εσωτερικό τους. Αυτή η τεχνική είναι καλή για πιο έντονο αποτέλεσμα. Επομένως, αν εσύ θες να μεγαλώσεις τα μάτια καλό είναι να βάλεις το μολύβι κάτω κι όχι μέσα στη γραμμή των κάτω βλεφάρων. Για καλύτερο αποτέλεσμα ξεκίνα να βάφεις τα μάτια από τη μέση και προς τα έξω.