ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Τα απαραίτητα για το νεσεσέρ των διακοπών

Το καλοκαίρι είναι επίσημα εδώ και μπορεί να μετράς ακόμα πολλές μέρες για τις διακοπές, αλλά οι μικρές αποδράσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Για όποια απομάκρυνση από την Αθήνα, για πολλές ή λίγες μέρες μακριά ή κοντά, το κοινό πράγμα που πρέπει να έχει η βαλίτσα σου είναι τα μαγιό και το νεσεσέρ.

Μαγιό μπορείς να πάρεις όσα θες, όσα θεωρείς ό,τι χρειάζονται και φυσικά όσα χωράνε στη βαλίτσα σου. Στο νεσεσέρ όμως τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα και συγκεκριμένα. Είτε το γεμίσεις τώρα, είτε σε ένα μήνα, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να είναι μόνιμα μέσα για να έχεις πάντα ένα προστατευμένο, καθαρό και ενυδατωμένο πρόσωπο όλο το καλοκαίρι.

Το δικό μου νεσεσέρ έχει πάντα μέσα συγκεκριμένα προϊόντα προσώπου που δεν αλλάζουν. Ίσως να προσθέτω κι άλλα ποτέ δεν τα ξεχνάω για τους λόγους που σου ανέφερα παραπάνω. Κάποια από αυτά τα χρησιμοποιώ όλο το χρόνο, ενώ κάποια άλλα γίνονται απαραίτητα όταν ο καιρός ζεσταίνει και η θερμοκρασία ανεβαίνει.

 

Το πρώτο που έχω μαζί μου είναι το Hydrabio Perfecteur spf30, το οποίο πραγματικά ξεδιψά την επιδερμίδα, ακόμα και την ξηρή κι αφυδατωμένη. Ωστόσο, ο  ρόλος του δεν σταματά στην ενυδάτωση αφού έχει και αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση, χρήσιμα για την αποφυγή της πρόωρης δερματικής γήρανσης που προκαλεί ο ήλιος και το έντονο στρες. Ο αντηλιακός δείκτης προστασίας που έχει την καθιστά αυτόματα την αγαπημένη μου ενυδατική κρέμα με την οποία ξεκινά κάθε μέρα μου στις διακοπές αλλά και στην πόλη.

Ένας ακόμα μόνιμος κάτοικος το νεσεσέρ μου είναι το ροζ νεράκι της Bioderma, στο οποίο τολμώ να πω ότι είμαι εθισμένη. Στο μπάνιο μου υπάρχει πάντα ένα παραπάνω, μη τυχόν ξεχαστώ και μείνω χωρίς αυτό. Για το νεσεσέρ που θα μπει στη βαλίτσα μου όμως προτιμώ το μικρό μπουκαλάκι Sensibio H2O των 100ml της Bioderma που δεν πιάνει πολύ χώρο.

 

Θέλω όμως να σου μιλήσω για το michellar water της Bioderma, το οποίο άπαξ και το δοκιμάσεις εθίζεσαι. Είναι το πρώτο στο είδος του και καθαρίζει πολύ καλά την επιδερμίδα χωρίς να την ερεθίζει. Το καλύτερο όμως είναι ότι αφαιρεί πολύ εύκολα το μακιγιάζ και αυτό των ματιών χωρίς να τσούζει και να αφήνει κοκκινίλες. Εγώ το χρησιμοποιώ ανελλιπώς κάθε βράδυ, ακόμα και στις διακοπές που μπορεί να είμαι αμακιγιάριστη, για να αφήσω την επιδερμίδα μου καθαρή. Ωστόσο, κάποιες φορές περνάω το πρόσωπό μου με το Sensibio H2O και το πρωί, κυρίως τις καλοκαιρινές μέρες.

Και τώρα στα κλασσικά του καλοκαιρινού νεσεσέρ που δεν είναι άλλα από τα αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας. Συνήθως, κάθομαι αρκετές ώρες στην παραλία και παρόλο που τις περισσότερες είμαι κάτω από την ομπρέλα ξέρω ότι ο ήλιος είναι βλαβερός γι’ αυτό θέλω υψηλό δείκτη προστασίας. Γι’ αυτό παίρνω πάντα μαζί μου το MAX Aquafluide golden tint SPF 50+ της Bioderma. Αυτό που μου αρέσει σε αυτό το αντηλιακό είναι ότι απλώνεται εύκολα, δεν προκαλεί γυαλάδα στο πρόσωπο και δεν σου αφήνει καμία ενοχλητική αίσθηση.

Και τώρα ήρθε η ώρα να σου μιλήσω για το hero product του νεσεσέρ της παραλίας, της τσάντας, του γραφείου. Το Hydrabio Eau de Soin SPF 30 είναι το πρώτο spray νερού από την Bioderma που όχι μόνο αναζωογονεί και ενυδατώνει την επιδερμίδα αλλά της προσφέρει κι ένα πέπλο αντηλιακής προστασίας.

 

Η δράση του δεν είναι στιγμιαία, καθώς είναι φτιαγμένο να διεγείρει τις φυσικές διεργασίες του μηχανισμού της επιδερμίδας για ενυδάτωση. Το έχω πάντα μαζί μου αφού με μερικούς ψεκασμούς νιώθω πραγματικά μία αίσθηση δροσιάς. Τι καλύτερο από αυτό το spray στην παραλία; Ψεκάζεσαι, δροσίζεσαι και την ίδια στιγμή είσαι προστατευμένη από τον ήλιο.

Μην ξεχάσω να σου πω για 2 ακόμα προϊόντα που θα βρεις στο νεσεσέρ μου και δεν είναι εξίσου χρήσιμα. Το πρώτο είναι η πούδρα MAX Compact teinte claire SPF 50+ της Bioderma, η οποία αντικαθιστά επάξια το foundation για τα ζεστά καλοκαιρινά πρωινά. Είναι καλυπτική και με αντηλιακή προστασία επομένως με καλύπτει όλο το καλοκαίρι. Το επόμενο είναι το Photoderm Apres Soleil Lait Fraicheur το οποίο απλώνω στην επιδερμίδα μου μετά την ηλιοθεραπεία για ενυδάτωση και ανακούφιση, αφού μου αφήνει μία δροσερή αίσθηση και απαλή υφή στην επιδερμίδα.

Αν έχεις αυτά πάντα στο νεσεσέρ σου θα είσαι καλυμμένη όλο το καλοκαίρι, όπου κι αν επιλέξεις να πας διακοπές. Έχε το ενημερωμένο και το πρόσωπό σου θα λάμπει και θα είναι πολύ καλά προστατευμένο αυτό το καλοκαίρι.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson