BEAUTY TIPS

Οδηγός επιβίωσης της ευαίσθητης επιδερμίδας

Είναι ξεκάθαρο και ότι το ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται φροντίδα και πολύ συγκεκριμένη περιποίηση. Περισσότερο απ' όλα όμως έχει ανάγκη τη δική σου προσοχή, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν λάθη που θα σου κοστίσουν ακριβά.

Φυσικά για την περιποίηση του ευαίσθητου δέρματος οι κανόνες διαφοροποιούνται και κάποια από τα δεδομένα σχετικά με την ρουτίνα ομορφιάς αλλάζουν. Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών με ευαίσθητη επιδερμίδα τότε δώσε προσοχή στα παρακάτω tips για να προστατεύσεις και να φροντίσεις σωστά το δέρμα σου.

1. Μην παίζεις το παιχνίδι της σύγκρισης και των δοκιμών των διάφορων προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά. Σίγουρα χρειάζεται να δοκιμάζεις για να μπορέσεις να κρίνεις ποιο είναι το ιδανικό αλλά ένα ευαίσθητο κυρίως πρόσωπο δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. Ακολούθησε τις ανάγκες που καταλαβαίνεις ότι έχει η επιδερμίδα σου και ζήτα συμβουλές από τον ειδικό. Σε καμία περίπτωση μη στηρίζεσαι στην κρέμα που η φίλη σου ορκίζεται ότι της άλλαξε τη ζωή.

2. Ξεχώρισε τις αλλεργίες από τους ερεθισμούς που προκαλούν κοκκινίλες στην επιδερμίδα σου. Ένα ευαίσθητο δέρμα είναι ευάλωτο σε υλικά και συστατικά που μπορεί να χρησιμοποιείς καθημερινά. Για παράδειγμα, άτομα με ευαίσθητο δέρμα δεν μπορούν να φορέσουν ασημένια κοσμήματα ή τους ερεθίζει το νίκελ. Από την άλλη, μερικά χημικά που έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα σου μπορεί επίσης να γίνουν η αιτία για ερεθισμούς και κοκκινίλες.

3. Διάβασε κι ενημερώσου πριν αγοράσεις ένα προϊόν κυρίως για το πρόσωπό σου. Απόφυγε αυτά που περιέχουν αρώματα και οινόπνευμα που δεν είναι φιλικά προς την ευαίσθητη επιδερμίδα. Προτίμησε συστατικά όπως είναι το πράσινο τσάι, το χαμομήλι και η αλόη τα οποία σε γενικές είναι καταπραϋντικά για το δέρμα.

4. Περιόρισε το πλύσιμο του προσώπου σου σε μία φορά τη μέρα και φυσικά μη σκεφτείς την απολέπιση. Ακόμα και το πιο ήπιο scrub μπορεί να προκαλέσει κοκκινίλες και ερεθισμούς.

5. Η επίσκεψη στο δερματολόγο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Αυτός θα σου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για να φέρεις ισορροπία στο πρόσωπό σου και να προστατεύσεις την ευαίσθητη επιδερμίδα σου από λάθη και παραλείψεις.