DIY

DIY: Η πιο εύκολη κι αποτελεσματική μάσκα για λαμπερό πρόσωπο

Συνήθως, οι μέρες των Χριστουγέννων είναι γεμάτες από καλέσματα και γιορτινά events, κόσμο, φασαρία και πολύ ξενύχτι. Ακόμα και σπίτι να μείνεις, σίγουρα δεν θα κοιμηθείς νωρίς. Κι αυτό θα έχει αντίκτυπο και στο πρόσωπό σου, το οποίο εκτός από την έλλειψη ύπνου θα έχει ταλαιπωρηθεί και με το μακιγιάζ -και καλά θα έχεις κάνει!- γι' αυτό χρειάζεται μία extra δόση περιποίησης για να επανέλθει και να είναι εξίσου λαμπερό και την Πρωτοχρονιά.

Τι κάνεις λοιπόν; Προσωπικά, μετά από κάθε αντίστοιχη περίοδο ξενυχτιού, ποτού και λοιπών ατασθαλιών απολαμβάνω να κάνω μόνη μου στο σπίτι μία μάσκα προσώπου. Μία πολύ καλή μάσκα προσώπου που θα χαρίσει λάμψη στην επιδερμίδα σου είναι ο συνδυασμός της μπανάνας με το μέλι.

How to: Κόψε τη μισή μπανάνα σε ροδέλες και λιώσε τη στο μπλέντερ μαζί με 2 κουταλιές μέλι και μισή κουταλιά κανέλα (να είναι παχύρευστο το μείγμα για να μπορεί να μείνει στο πρόσωπό σου). Βάλε το μείγμα σε ένα μπολ και αφού καθαρίσεις καλά το πρόσωπό σου, άπλωσέ το. Άφησε τη μάσκα για περίπου 15′ και αφαίρεσε την απαλά με χλιαρό νερό.

 

Αυτή η πανεύκολη μάσκα, που μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε στιγμή αφού και τα 3 υλικά υπάρχουν μόνιμα στην κουζίνα, θα είναι το καλύτερο δώρο που θα κάνεις στο πρόσωπό σου. Είναι ιδανική ακόμα και για τις λιπαρές επιδερμίδας αφού το κάλλιο και οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της μπανάνες βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής. Το μέλι φυσικά είναι υπεύθυνο για τη βαθιά ενυδάτωση και λάμψη του δέρματος.

Δοκίμασέ τη και πιθανότατα θα την συμπεριλάβεις στις beauty συνήθειές του νέου έτους.