ΔΕΡΜΑ

3 πρακτικές συμβουλές για να φροντίσεις την επιδερμίδα σου αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έφτασε και η ανάγκη για ενυδάτωση και προστασία της επιδερμίδας σου είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Για αρχή, λοιπόν, επισημαίνουμε τρεις πολύ πρακτικές συμβουλές που θα την κρατήσουν υγιή και λαμπερή ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

# Πουθενά χωρίς το αντηλιακό σου

Είναι γνωστό πως λίγες είναι οι γυναίκες που μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό της sunkissed επιδερμίδας. Παρόλα αυτά, χρειάζεται προσοχή καθώς η υπερβολική έκθεση στον ήλιο οδηγεί σε πρόωρη γήρανση, σε δημιουργία πανάδων και ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο δέρματος. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; α) Απόφυγε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο και β) μην κάνεις ρούπι από το σπίτι χωρίς το αντηλιακό σου!

# Η ενυδάτωση είναι αποτελεσματική όταν γίνεται από μέσα προς τα έξω

Βέβαια, η πολύωρη παραμονή στον ήλιο,  ακόμα και με αντηλιακό, προκαλεί αφυδάτωση της επιδερμίδας. Σε αυτή την περίπτωση, η λύση είναι απλή: Πίνεις πολύ νερό όσο είσαι κάτω από τον ήλιο κι όταν γυρίσεις σπίτι, ενισχύεις ακόμα περισσότερο την ελαστικότητα και ενυδάτωση της επιδερμίδας σου με τους κατάλληλους συμμάχους, όπως το Bio-Oil που, χάρη στα ευεργετικά συστατικά του, προσφέρει ενυδάτωση, θρέψη αλλά και λάμψη στο δέρμα.

# Ο καθημερινός καθαρισμός της επιδερμίδας είναι must

Μια εξίσου σημαντική διαδικασία για την περιποίηση του δέρματος είναι ο τακτικός καθαρισμός του. Η σκόνη και οι ρύποι που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα κάνουν την επιδερμίδα θαμπή και λιπαρή, με τον κίνδυνο να εμφανιστούν σπυράκια και κοκκινίλες. Γι αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό να διαλέγεις προσεκτικά το καθαριστικό που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου, αφαιρώντας με συνέπεια το μακιγιάζ κι ό,τι άλλο έχει τραβήξει σαν μαγνήτης. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Συνέχισε τονώνοντας την επιδερμίδα σου με λίγες σταγόνες Bio-Oil. Δύο φορές την ημέρα είναι αρκετές για να κρατήσεις το δέρμα σου λαμπερό και με ασύγκριτα νεανική όψη!

Τόσο απλά και τόσο γρήγορα.