MAKEUP

Τελικά πόσο κακό είναι να κοιμάσαι με το μακιγιάζ σου;

Θα έχεις σίγουρα ακούσει ότι το να κοιμάσαι με το μακιγιάζ είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στο πρόσωπό σου. Μαζί με εσένα αυτή την πληροφορία έχουν και οι περισσότερες γυναίκες παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνα όμως το 1/3 των γυναικών παραδέχεται ότι κοιμάται χωρίς ντεμακιγιάζ τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Ωστόσο πόσο κακό είναι αυτό για το πρόσωπο και την επιδερμίδα σου; Προφανώς κι όλη αυτή η συζήτηση γύρω από το ντεμακιγιάζ και τη χρησιμότητά του για άψογη επιδερμίδα δεν γίνεται τυχαία. Καταλαβαίνω ότι πολλές φορές αυτά τα 10’ που χρειάζεται να σπαταλήσεις για τη αφαίρεση του μακιγιάζ μοιάζουν υπερβολικά για μία γεμάτη μέρα αλλά τι μπορείς να πάθεις αν δεν πιέζεις τον εαυτό σου να ξεβαφτεί ακόμα κι όταν τα μάτια σου κλείνουν μπροστά στον καθρέφτη.

Αρχικά το να κοιμάσαι με το foundation και όλα τα υπόλοιπα καλλυντικά που χρησιμοποιείς καθημερινά είναι ό,τι χειρότερο για τους πόρους της επιδερμίδας σου. Αν δεν απομακρύνεις το μακιγιάζ οι πόροι σου φράζουν αυτό μπορεί να γίνει βασική αιτία για την εμφάνιση ακμής, ξηρότητας και ερεθισμών.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι η επιδερμίδα έχει ανάγκη τον ύπνο για να ανακάμψει και να επανέλθει από τις προσβολές που έχει δεχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, την ώρα του ύπνου γίνεται και η απαραίτητη διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης. Έτσι οι πόροι πρέπει να είναι καθαροί για να μπορεί η επιδερμίδα σου να αναπνεύσει και να προχωρήσει με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Αν εσύ κοιμηθείς χωρίς να το καθαρίσεις τότε το μακιγιάζ αποτελεί φραγμό κι εμπόδιο για τις διαδικασίες της επιδερμίδας που κρατούν το πρόσωπό σου λαμπερό και νεανικό.

Κάτι ακόμα που πρέπει να ξέρεις είναι ότι το να κοιμάσαι με το μακιγιάζ είναι σαν να αφήνεις τις ελεύθερες ρίζες να δρουν ανεξέλεγκτες κι ως γνωστόν επηρεάζουν αρνητικά τη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου, το οποίο προφανώς και χρειάζεσαι για να έχεις νεανική επιδερμίδα, χωρίς λεπτές γραμμές και πρόωρες ρυτίδες.

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται και τα μάτια στο ντεμακιγιάζ. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος, αφού ίσως σου έχει τύχει αν κοιμάσαι με το mascara να προκαλέσεις ερεθισμό στο μάτι. Το πρήξιμο καθώς και τυχόν μολύνσεις είναι πιθανά αν κοιμάσαι χωρίς να ξεβάψεις τα μάτια σου. Εδώ δώσε λίγο προσοχή γιατί και η διαδικασία του ντεμακιγιάζ έχει αρκετή σημασία. Αφαίρεσε το μακιγιάζ απαλά χωρίς να τρίβεις το μάτι γιατί οι ερεθισμοί και το τσούξιμο μπορούν να προκληθούν κατά τη διαδικασία.

Γι’ αυτό βάλε αυτά τα 10’ στο πρόγραμμα και μην αμελείς το ντεμακιγιάζ. Αν σου γίνει συνήθεια δεν θα μπορείς να κοιμηθείς χωρίς αυτό.