BEAUTY TIPS

Τα λάθη που κάνεις στην εφαρμογή του concealer

Το concealer είναι το μαγικό εργαλείο του νεσεσέρ σου. Καλύπτει τους μαύρους κύκλους, φωτίζει το βλέμμα και λειτουργεί καλυπτικά για τα ανεπιθύμητα σπυράκια. Ωστόσο, συμβαίνει συχνά αντί να καλύψει αυτούς τους μαύρους κύκλους που έχουν μείνει από το ξενύχτι και την κούραση, να χειροτερεύει την όψη τους. Κι αυτό συμβαίνει επειδή τα κάτι δεν κάνεις καλά κι αν το διορθώσεις τα μάτια σου θα φαίνονται ξεκούραστα και λαμπερά, όπως ακριβώς πρέπει.

Λάθος #1

Έχεις επιλέξει λάθος απόχρωση στο concealer. Αν θες να καλύπτει τους μαύρους κύκλους, πρέπει να είναι στην ίδια απόχρωση με το foundation. Ένα τόνο πιο ανοιχτό  πρέπει να είναι όταν απλά θες να φωτίσεις τα μάτια σου και οι μαύροι κύκλοι δεν είναι το πρόβλημά σου.

Λάθος #2

Δεν έχεις βρει τη σωστή υφή του concealer. Αυτό σημαίνει ότι αν το concealer είναι πολύ παχύ, θα κάνει τις λεπτές γραμμές έκφρασης και τυχόν ρυτίδες να πιο ορατές. Αντίθετα, οι πιο λεπτόρευστες υφές θα σου προσφέρουν καλύτερο αποτέλεσμα. Για την κάλυψη των μαύρων κύκλων ωστόσο, μπορείς να βάλεις το προϊόν με ταμποναριστές κινήσεις μόνο στα σημεία που εντοπίζεις το πρόβλημα.

Λάθος #3

Δεν ακολουθείς την τεχνική του color-correcting. Ειδικά αν έχεις μόνιμο πρόβλημα με μαύρους κύκλους πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις ότι:

Το πράσινο είναι ιδανικό για τους κύκλους που κοκκινίζουν ελαφρώς.

Το κίτρινο φωτίζει αμέσως τη μαύρη σκιά που έχεις κάτω από τα μάτια σου.

Το ροζ εξισορροπεί την μπλε ή τη μωβ απόχρωση που τυχόν έχουν οι κύκλοι σου.

Το μωβ καλύπτει τα κίτρινα σημάδια που κάτω από τα μάτια.

Για να έχεις όποια κάλυψη θες, δοκίμασε την L’Oreal Infallible Total Cover Concealer Palette., κατάλληλη για μαύρους κύκλους αλλά και για τυχόν κοκκινίλες ή σπυράκια.

Λάθος #4

Ο τρόπος εφαρμογής είναι πολύ σημαντικός και όσο κι αν εξυπηρετούν τα πινέλα μακιγιάζ, σε αυτή την περιοχή τα δάχτυλά σου λειτουργούν καλύτερα. Η θερμότητα που παράγεται από την τριβή την ώρα της εφαρμογής βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του concealer.

Λάθος #5

Για να έχεις ένα άψογο αποτέλεσμα πρέπει να τελειώνεις πάντα με μία loose powder για να σταθεροποιεί το προϊόν και να χαρίσει διάρκεια.

Η Translucent Loose Setting Powder της Laura Mercier είναι ιδανική καθώς θα σταθεροποιήσει το αποτέλεσμα και δεν θα επηρεάσει καθόλου το χρώμα.