CHRISTY THEORIES

DIY: Η πιο εύκολη ενυδατική μάσκα προσώπου με λάδι καρύδας

Οι σπιτικές συνταγές ομορφιάς είναι ιδανικές για να φροντίσεις την επιδερμίδα σου. Δεν κάνω στην άκρη τα αγαπημένα μου προϊόντα φυσικά, αλλά μερικές φορές αυτή η αίσθηση μίας μάσκας προσώπου που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου είναι τόσο ξεχωριστή που την καταλαβαίνει και το πρόσωπό σου. Και αμέσως μετά γίνεται πιο καθαρό και πιο λαμπερό.

Έτσι, λοιπόν, αυτή την περίοδο που το vacation mode είναι στο on, ανεξάρτητα από το αν είσαι διακοπές, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να ασχοληθείς λίγο με τις σπιτικές συνταγές που θα χαρίσουν στην επιδερμίδα σου ότι της στέρησε η έκθεση στον ήλιο.

Ενυδάτωση και φροντίδα με 3 απλά υλικά και η πιο θρεπτική μάσκα προσώπου είναι έτοιμη. Δεν θα κουραστείς καθόλου. Απλά θα δροσιστείς και θα νιώσεις την επιδερμίδα σου να αναζωογονείται και να επανακτά τη χαμένη της υγρασία.

Θα χρειαστείς:

1 κ.γ. γιαούρτι

1 κ.γ. λάδι καρύδας

2 κ.γ. χυμό από φρέσκο λεμόνι

 

Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και η μάσκα σου είναι έτοιμη. Καθάρισε πολύ καλά το πρόσωπό σου και άπλωσε τη μάσκα. Άφησέ τη για περίπου ένα τέταρτο και ξέβγαλε καλά με χλιαρό νερό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις washcloth ή απλά cotton pads για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα. Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου με μία κρέμα και είσαι έτοιμη.

 

Extra tip: Αυτή η μάσκα είναι εξαιρετική ακόμα και για τα λιπαρά δέρματα, λόγω της στυπτικής ιδιότητας που έχει το λεμόνι. Ταυτόχρονα όμως, το γιαούρτι καθώς και το λάδι καρύδας δεν αφήνουν την επιδερμίδα να ξεραθεί. Τουλάχιστον λειτουργεί στη δική μου επιδερμίδα που είναι μεικτή με τα σημάδια λιπαρότητας να εντείνονται το καλοκαίρι. Δοκίμασέ την, αφού γυρίσεις από τις διακοπές και θα δεις το πρόσωπό σου όχι μόνο ξεκούραστο αλλά και λαμπερό.

 

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson