BEAUTY TIPS

5 λάθη που κάνεις με το ψαλίδι βλεφαρίδων

Αγαπάμε αυτά τα ψαλίδια γιατί μας δίνουν ένα πιο έντονο βλέμμα και μεγάλες, γυριστές βλεφαρίδες. Μιλάω για την κατηγορία γυναικών που δεν έχουν πλούσιες βλεφαρίδες και θα έκαναν τα πάντα για να τις αποκτήσουν. Όπως το να χρησιμοποιήσουν ένα ψαλίδι βλεφαρίδων.

Το πιο πιθανό όμως είναι να μην το χρησιμοποιείς σωστά και να μην έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα (κάτι που πρόσεξα εγώ). Γι αυτό φίλη μου, άκου προσεκτικά ποια μπορεί να είναι τα λάθη που κάνεις:

1. Βάζεις μάσκαρα και μετά εφαρμόζεις το ψαλίδι βλεφαρίδων

 Όταν στεγνώνει η μάσκαρα και εφαρμόσεις το ψαλίδι, οι βλεφαρίδες σου θα είναι πιο σκληρές και λιγότερο ευέλικτες. Δεν πρέπει με τίποτα να το κάνεις αυτό, γιατί τις καταστρέφεις και ίσως να ξεκινήσουν να πέφτουν.

2. Ποτέ δεν πλένεις ή καθαρίζεις το ψαλίδι βλεφαρίδων

Ναι υπάρχουν βακτήρια ή νεκρά κύτταρα του δέρματος τα οποία όχι μόνο δεν καθαρίζεις, αλλά φροντίζεις να πληθύνουν. Μια φορά την εβδομάδα βάλε λίγο οινόπνευμα στο ψαλίδι σου και καθάρισες.

3. Δεν αντικαθιστάς τα μικρά μαξιλαράκια στο ψαλίδι με καινούρια

Αν έχεις να αντικαταστήσεις τα μαξιλαράκια αυτά από την ημέρα που αγόρασες το ψαλίδι τότε θα έχεις προσέξει πως πλέον δεν είναι άσπρα όπως θα έπρεπε να ήταν, αλλά μοιάζουν πολύ βρώμικα.

4. Αγοράζεις φθηνά ψαλίδια

Δεν είναι ότι πιστεύω πως οι μάρκες είναι καλύτερες απλώς φρόντισε αν είναι να παίρνεις κάτι φθηνό να ξέρεις πως είναι δοκιμασμένο από μια φίλη. Όμως πιο ασφαλές για σένα είναι οι καλές μάρκες ψαλιδιών παρά τα φθηνά προϊόντα.

5. Βάζεις πολύ δύναμη όταν πιέζεις τις βλεφαρίδες με το ψαλίδι

Θα δεις πως θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα πιέζοντας ελαφρά τις βλεφαρίδες σου. Δεν χρειάζεται να βάλεις δύναμη γιατί μπορεί να τις ”σπάσεις”.