CLINIQUE

Πώς επιλέγεις τη σωστή ενυδατική κρέμα;

Αφού έχεις καταλήξει ήδη μαζί μου ότι η ενυδάτωση είναι το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς για να'χεις πάντα λαμπερή επιδερμίδα, τότε πρέπει να δεις πώς θα επιλέξεις τη σωστή ή ακόμη καλύτερα την ιδανική - για τις ανάγκες σου- ενυδατική κρέμα, προκειμένου να αναδείξεις αυτή σου τη φρεσκάδα.

Κι επειδή τα λέμε όλα μεταξύ μας, ας ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα ότι όποιος κι αν είναι ο τύπος σου χρειάζεται πολύτιμη βοήθεια για να μπορέσει να διατηρήσει εσωτερικά την υγρασία του το δέρμα σου, οπότε και να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις φθορές που προκαλούνται από το περιβάλλον. Γι’ αυτό κι η σωστή ενυδατική κρέμα προσώπου είναι το παν, καθώς είναι η απόλυτη ασπίδα προστασίας σ’ όλα τα καθημερινά, σε συνδυασμό πάντα μ’ ένα facial spray, που είναι εξίσου πολύτιμο μέσα στη μέρα.

Για να επιλέξεις λοιπόν τη σωστή ενυδατική κρέμα θα πρέπει αρχικά να ξέρεις ή να βρεις τον τύπο της επιδερμίδας σου.

 

– Αν έχεις κανονικό τύπο επιδερμίδας, ξέρεις ήδη ότι είσαι από τις τυχερές, καθώς ένας τέτοιος τύπος δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα θέματα και μια λεπτόρευστη ενυδατική, πρωί και βράδυ, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να λάμψεις έτσι απλά.

– Αν έχεις μικτή ή λιπαρή επιδερμίδα πρέπει να αντιμετωπίσεις τη γυαλάδα οπότε και χρειάζεσαι κρέμα που να εξισορροπεί τη ζώνη Τ.

– Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, δηλαδή αντιμετωπίζεις πρόβλημα αφυδάτωσης και κάτι τέτοιο γίνεται αντιληπτό από έντονο τράβηγμα, τότε έχεις επίλεξε μια κρέμα εντατικής και βαθιάς ενυδάτωσης.

– Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα με τάση για κοκκινίλες, αυτό σημαίνει ότι η ενυδάτωση σου πρέπει να είναι εξαιρετικά απαλή κι ανάλαφρη.

 

Tip για tip: Το νου σου πάντα στη σύνθεση της ενυδατικής που επιλέγεις. Αν χρησιμοποιήσεις μια υπερβολικά λιπαρή σύνθεση για τα δεδομένα της επιδερμίδας σου, τότε το πιο πιθανόν είναι να μπλοκάρεις τον μηχανισμό ανανέωσής της. Με αποτέλεσμα κάτι τέτοιο να πέσει βαρύ για την επιδερμίδα σου κι αυτή με τη σειρά της να δείξει θαμπή και κουρασμένη. Η βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει η ενυδατική σου έγκειται στα σωστά συστατικά ανάλογα με τον τύπο σου, αλλά πάνω απ’ όλα στην καλή απορρόφηση των συστατικών της από την επιδερμίδα σου.

 

πι.ες: Η υπερτέλεια ενυδατική είναι αυτή που απλώνεται εύκολα στο δέρμα, απορροφάται γρήγορα, δεν αφήνει γυαλάδες και έχει σούπερ ευχάριστη υφή.

Κράτησε κι ένα sos μου: Μια δοκιμή στο χέρι δεν είναι αρκετή για να καταλάβεις αν η ενυδατική που μόλις βρήκες ταιριάζει απόλυτα στο δέρμα σου. Ζήτησε ένα δείγμα της ενυδατικής που νομίζεις ότι σου ταιριάζει κι αφού τη χρησιμοποιήσεις ευλαβικά για κάποιες μέρες και δεις πώς συμπεριφέρεται κι η επιδερμίδα σου μετά απ’ αυτή, τότε ξέρεις.

εις το επανιδείν