CLINIQUE

Mαύρα στίγματα: Μπορείς να τα εξαφανίσεις

Δοκίμασα και σου προτείνω 2 νέα φανταστικά προϊόντα της αγαπημένης μου Clinique, που πραγματικά δίνουν λύση στην απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων, χωρίς πίεση, πόνο και σημάδια.

(credits: instagram/cliniquefrance by brigadeirochoc)

Το πολυχρηστικό Blackhead Solutions 7 Day Deep-Pore Cleanse & Scrub είναι ένα ονειρεμένο προϊόν, 3 σε 1, καθαρισμός-scrub-μάσκα, που αφαιρεί αποτελεσματικά τους συσσωρευμένους ρύπους, την λιπαρότητα και το σμήγμα, αφήνοντας την επιδερμίδα φρέσκια κι απαλή, με υπέροχη ματ όψη.

Κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας, το συγκεκριμένο προϊόν έχει σχεδιαστεί από κορυφαίους δερματολόγους, χρησιμοποιώντας φυσική και χημική απολέπιση. Με τακτική χρήση του (δηλαδή καθημερινά, αντικαθιστώντας τον κοινό καθαρισμό σου) λες «αντίο» στα μαύρα στίγματα, με μια εξαιρετική μείωση που αγγίζει το 94%, σε διάστημα 6 εβδομάδων(!).

Αξίζει εδώ να σημειωθεί η πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεσή του με σαλικυλικό οξύ και γλυκοζαμίνη, που απομακρύνει στο πι και φι τα νεκρά κύτταρα της επιφάνειας της επιδερμίδας, αλλά μαζί και την περίσσεια λιπαρότητα. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, χάρη σ’ ένα συστατικό που περιέχει κι ονομάζει καολίνη κι είναι πολύ απορροφητικό, βοηθά στη μείωση των περιβαλλοντικών τοξινών και ρύπων που φράζουν τους πόρους και προκαλούν μαύρα στίγματα.

Μπορείς λοιπόν αυτό το πολυχρηστικό καθαρισμό να το χρησιμοποιείς καθημερινά, κάνοντας απαλό μασάζ σε νωπή ( κι εννοείται χωρίς μακιγιάζ) επιδερμίδα, με κυκλικές κινήσεις, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, πρωί και βράδυ. Ξεπλένεις και μετά απλώνεις την ενυδατική σου ως συνήθως. Στο μεταξύ, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το προϊόν κι ως μάσκα 5 λεπτών. Εφάρμοσε ένα λεπτό στρώμα στις περιοχές που χρειάζεται 2 φορές την εβδομάδα και μετά ξέπλυνε και βάλε ξανά την ενυδατική σου κρέμα.

(credits: instagram/clinique_oz by jasminedowling)

Ένα ακόμη προϊόν – έκπληξη, που ταιριάζει σε κάθε beauty addict αυτού του πλανήτη, είναι το Blackhead Solutions Self-Heating Blackhead Extractor, που μπορείς να το φανταστείς σαν μια “γόμα” που σβήνει στα αλήθεια τα μαύρα στίγματα έτσι απλά. Πρόκειται για μια απαλή DIY εμπειρία που σου επιτρέπει να απομακρύνεις τα μαύρα στίγματα αποτελεσματικά, χωρίς πόνο και σημάδια. Δημιουργεί μια αίσθηση θερμότητας όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, η οποία προκαλεί διεύρυνση των πόρων, ενώ το ειδικό σύστημα εφαρμογής που διαθέτει η συσκευασία, δρα σαν ένα απαλό σύστημα απομάκρυνσης των μαύρων στιγμάτων που μπορεί να μειώσει τα μαύρα στίγματα σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Πιο συγκεκριμένα, ενεργοποιείται μόλις έρθει σε επαφή με το νερό, η θερμική τεχνολογία ανοίγει τους πόρους, απαλύνει τους βαθιά ενσωματωμένους ρύπους και την περίσσεια σμήγματος.

Κι αυτό το καινοτόμο προϊόν είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας, απελευθερώνει την επιδερμίδα από τη συμφόρηση και τα νεκρά κύτταρα που ως γνωστόν προκαλούν τα μαύρα στίγματα και μπορούν να διευρύνουν τους πόρους, ενώ παράλληλα προφυλάσσει από τη δημιουργία μελλοντικών μαύρων στιγμάτων. Στην πραγματικότητα χάρη στην ειδική κεφαλή του, Diatomaceous Earth, Bamboo και Ελαφρόπετρα, κάνει μια σούπερ μηχανική απολέπιση του επιφανειακού σμήγματος στην επιδερμίδα.

Εφαρμόζεις λεπτό στρώμα στις περιοχές που είναι επιρρεπείς σε ατέλειες, υγραίνεις στη συνέχεια την επιδερμίδα με το προϊόν (για να ενεργοποιήσεις τη θερμότητα), κάνεις μασάζ για 15-30 δευτερόλεπτα με την ειδική άκρη της συσκευασίας και τέλος ξεπλένεις.

Κι εδώ, με συνεχή χρήση, η επιδερμίδα γίνεται ορατά πιο καθαρή και πιο απαλή.

εις το επανιδείν (πάντα με χαμόγελο και χωρίς μαύρα στίγματα)
 

κεντρική φωτογραφία: instagram/bare_minds