ΠΡΟΣΩΠΟ

Ξέρεις ότι τα σωστά φρύδια αντικαθιστούν και το βάψιμο των ματιών;

Ακόμη κι αν δεν σου πετυχαίνει πάντα ή δεν την υιοθετείς συχνά, μια καλοσχεδιασμένη γραμμή στα φρύδια είναι ικανή να τονίσει, αλλά και αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου με τέτοιο τρόπο, που καμία μάσκαρα, καμία σκιά, κανένα ρουζ και κανένα κραγιόν δεν μπορεί να πετύχει από μόνο του.

Από πάντοτε, δεκαετίες πριν, τα ωραία, γεμάτα και καλοβγαλμένα φρύδια, ήταν, είναι και θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

 

Στην εποχή του ’30 και του ’40 οι γυναίκες τα επανασχεδίαζαν, τα ζωγράφιζαν και τους έδιναν μια ιδιαίτερη μνεία, ενώ το’ 70 όμορφες ήταν μόνο εκείνες που είχαν πυκνά και σκούρα τόξα πάνω από τα μάτια.

Σήμερα τα φρύδια απασχολούν περισσότερο από ποτέ τον κόσμο των beauties. Έχουν γραφτεί άρθρα και άρθρα γι’ αυτά, ενώ δημιουργούνται παράλληλα ολόκληρες σειρές προϊόντων για επίδοξες θαυμάστριες.

H Benefit, ήταν η πρώτη εταιρεία που εξειδικεύτηκε σ’ αυτά. Ήταν το 1976 όταν προσπάθησε να κάνει μια μοναδική τεχνική χαρτογράφησης φρυδιών που μέχρι και σήμερα βοηθάει όλες εμάς να βρούμε το ιδανικό σχήμα φρυδιού για το πρόσωπό μας. Και κάπως έτσι η τεχνική για τέλεια φρύδια ή καλύτερα τα τέλεια φρύδια άρχισαν να γίνονται quotes και ένα μεγάλο θέμα σε κάθε μικρή παρέα.

Τα πιο κοινά προβλήματα φρυδιών θα τα βρεις εδώ, όπως εδώ θα βρεις και τα βήματα για να αποκτήσεις τα τελειότερα όλων.

 

Ποτέ λοιπόν φίλη μου δεν είναι αργά να πεις κι εσύ “όχι άλλα λάθη” και να πάρεις σοβαρά υπόψη το φυσικό σχήμα των φρυδιών σου και με μπόλικο πάθος και καθόλου φόβο να δουλέψεις πάνω σ’ αυτό.

 

Αρχικά, για να ξεκινήσεις να “δουλεύεις” σωστά πάνω σ’ αυτά πρέπει να’χεις τα σωστά εργαλεία. Και τα σωστά εργαλεία, είναι μια επένδυση. Ξεκίνα από το καλό τσιμπιδάκι.

Μετά δώσε προσοχή στο σωστό φωτισμό, αλλά και σ’ έναν καλό μεγεθυντικό καθρέφτη (προκειμένου να αποφύγεις μοιραία λάθη). Κι αφού τα’χεις όλα βρες και την υπομονή και λίγο χρόνο για να “δουλέψεις”. Κι αν δεν έχεις τίποτα από τα δύο, εμπιστεύσου μια ειδικό κι ένα brow bar. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά τριγύρω σου για να βρεις αυτό που ταιριάζει σε σένα.

 

Έξτρα tips (δοκιμασμένα με επιτυχία): Για λιγότερο πόνο όταν βγάζεις τα φρύδια σου, κάνε ένα ντους πριν, καθώς αυτό βοηθάει στο να ανοίξουν οι πόροι. Επίσης, καλό είναι να ξεκινάς να βγάζεις τα φρύδια από το ενδιάμεσα και μετά να πηγαίνει στις έξω πλευρές. Προσοχή το πιο σημαντικό όλων είναι να ξέρεις ότι η εσωτερική άκρη του φρυδιού σου βρίσκεται σχεδόν πάνω από την εσωτερική γωνία του ματιού και ποτέ πιο μέσα! Και κάτι ακόμα! Το κούρεμα το δοκιμάζεις μόνο αν είναι υπερβολικά μακριές οι τρίχες και κόβεις ό,τι περισσεύει. Και το απόλυτο sos σου είναι να μην πειράζεις ποτέ το μήκος της γραμμής των φρυδιών σου γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει όλη σου την έκφραση. Τέλος, να περνάς στα φρεσκοβγαλμένα φρύδια σου ένα βαμβάκι ποστισμένο σε τονωτική λοσιόν ή οινόπνευμα, προκειμένου να αποφύγεις τυχόν μολύνσεις, αλλά και να ανακουφίσεις ή δροσίσεις την περιοχή. Για ένα φανταστικό τελικό εφέ, επίλεξε σκιά, ή μολύβι ένα τόνο ανοιχτότερο από το φυσικό σου χρώμα. Κάτι, που ξέρεις ήδη.

 

εις το επανιδείν