ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ

Φοράς γυαλιά; Αποθέωσε κάθε σου look

Συνήθως, τα γυαλιά περιπλέκουν το μακιγιάζ και τις σκέψεις σου και κλέβουν χρόνο και ίσως διάθεση για το πως και γιατί. Δεν χρειάζεται. Σκέψου απλά και πράξε το ίδιο. Αναρωτιέμαι καιρό τώρα γιατί να είναι τόσο μεγάλη ιστορία όλο αυτό. Δεν είναι! Κάθε άλλο. Τα γυαλιά είναι ένα έξτρα stylish αξεσουάρ, ή καλύτερο δες το σαν ένα ιδιαίτερο προϊόν ομορφιάς για κάθε σου εμφάνιση. Γιορτινή ή μη. Έτσι να το αντιμετωπίζεις.

Μακιγιάζ: Make Up Lab by Yiannis Marketakis (Μαριάννα Νεοφύτου) /Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Θα σου μιλήσω για εμένα. Έχω υιοθετήσει εδώ και και ένα χρόνο περίπου τα γυαλιά. Τα προτιμώ πια από τους φακούς. Δίνουν αλλιώτικο στυλ σε κάθε μακιγιάζ, αλλά και κουπ. Πολλές φορές, τα φοράω σχεδόν αμακιγιάριστη και δείχνω άψογη. Αλήθεια.

Διάφανη επιδερμίδα, καλοσχηματισμένα φρύδια και λίγο contouring, αυτά είναι τα βασικά 3 μυστικά που κάνουν κάθε λουκ/μακιγιάζ με γυαλιά να δείχνει εντυπωσιακό, φανταστικό, όμορφο ή σέξι. Κι όλα αυτά οφείλεις μόνο να τα συνδυάζεις με χαμογελάρες. Τίποτα άλλο μη σε νοιάζει.

 

Δεν χρειάζεται να ακολουθείς κανόνες. Μόνο τη διάθεσή σου. Τίποτα δεν πιο σημαντικό από το πώς εσύ νιώθεις φορώντας τα γυαλιά. Στη συνέχεια, έχει σημασία ο σκελετός τους. Αν είναι πολύ έντονος, μεγάλος, χρωματιστός κλπ είναι προτιμότερο να αντιμετωπίσεις τα γυαλιά σαν μακιγιάζ στα μάτια. Πέρασε μια nude σκιά, τόνισε τις βλεφαρίδες σου με μια μάσκαρα και παίξε με το χρώμα στα χείλη. Όπως ακριβώς θα έκανες αν είχες πάρα πολύ έντονα smoky eyes, φόραγες μια παχιά στρώση αιλάινερ, ή είχες απλώσει μόνο μια παλ σκιά στο κινητό βλέφαρο.

“Το κάθετι μπορεί να γίνει ενδιαφέρον αν το κοιτάξεις για αρκετή ώρα”, είχε πει ο Φλωμπέρ

Φόρεσε λοιπόν χωρίς δεύτερη σκέψη τα γυαλιά σου κι ετοιμάσου για το ρεβεγιόν. Η μόνη μπιουτοσυμβουλή που μπορώ να σου δώσω εγγυημένα είναι να αποφεύεγεις να χρησιμοποείς σκιές ή μολύβια στο ίδιο χρώμα με το σκελετό των γυαλιών σου. Κι όχι γιατί δεν θα σου ταιριάζει, αλλά γιατί θα είναι φλατ το αποτέλεσμα κι όχι τόσο ενδιαφέρον.
Κάποτε είχα διαβάσει ότι αν έχεις σκουρόχρωμο σκελετό απόφυγε να περάσεις μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες σου γιατί τα μάτια σου θα δείχνουν μικρότερα. Κι είπα να το δοκιμάσω. Και μ’ άρεσε πολύ το αποτέλεσμα. Οπότε, μείνε στο πώς θες εσύ να σε βλέπεις. Φοράς ή δεν φοράς γυαλιά.

π.ες: Αντί να ψάχνεις τρόπους να σ’ αγαπήσεις με γυαλιά, αγάπησε την ιδέα να είσαι αυτή που δείχνει εκτυφλωτική με τα γυαλιά σου και ένα χαμόγελο στα χείλη.

A post shared by Efi Anesti (@beautydiaries) on

cheers!

Ευχαριστούμε το Οcchio Papavassiliou για τα υπέροχα γυαλιά Dolce&Gabanna, Pucci και Moncler, που μας διέθεσε για τη φωτογράφιση στο House Twenty Four.