ΠΡΟΣΩΠΟ

Δοκίμασε γυμναστική προσώπου για λάμψη κι αντιγήρανση

Μια νέα παγκόσμια ανάγκη του μπιουτόκοσμου έρχεται να προσθέσει άλλη μια κίνηση στην καθημερινότητά σου, προκειμένου να έχεις λαμπερό κι αψεγάδιαστο πρόσωπο. Δεν είναι τίποτα δύσκολο. Όπως όλοι οι μύες στο σώμα σου έτσι και οι μύες του προσώπου σου πρέπει να ασκούνται καθημερινά (κι από λίγο) για να διατηρούν την καλή φυσική τους κατάσταση και να παραμένουν σε φόρμα.

Για να ενισχύσεις λοιπόν τη μικροκυκλοφορία του αίματος, οπότε να δώσεις και ένα boost στην λάμψη της στρεσαρισμένης επιδερμίδας σου η γυμναστική προσώπου δεν είναι απλώς μια έξτρα κίνηση ομορφιάς, αλλά ανάγκη. Ξεκίνα άμεσα την εκγύμναση των μυών του προσώπου και του λαιμού σου και δες σε λίγες ημέρες διαφορά στην όψη, αλλά και στην ποιότητα του δέρματός σου.

 

Οι ασκήσεις γυμναστικής ξεσηκώθηκαν όπως είναι από το έντυπο του επαναστατικού προϊόντος Rénergie Multi-Lift Ultra Full Spectrum Anti-ageing Fluid της  Lancôme, που ανέπτυξε μια προσέγγιση 360° στην περιποίηση της επιδερμίδας (αυτά είναι τα αλλιώς κι αλλιώτικα της κοσμετολογίας), ενισχύοντας έτσι την αποτελεσματικότητα της σύνθεσής της μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αυτο-μασάζ, που τονώνει την επιδερμίδα και απελευθερώνει τη συσσωρευμένη ένταση. Αυτό το προϊόν έχει ενδιαφέρον και για τον τρόπο που καταπολεμά όχι μόνο τις ρυτίδες και την απώλειας της σφριγηλότητας, αλλά και την εμφάνιση δυσχρωμιών και θαμπάδας.

Κράτησε (και) μερικές σημειώσεις:

* Για να καταπολεμήσεις το διπλοσάγονο: Κάνε το χέρι σου γροθιά και τοποθέτησέ το κάτω από το πηγούνι σου, ασκώντας σταθερή πίεση προς τα πάνω για 10 δευτερόλεπτα.

* Για να «ανοίξεις» τα μάτια σου: Σμίξε τα χείλη σου. Τοποθέτησε τις παλάμες σου στους κροτάφους και πίεσε προς τα πίσω, για να τεντωθεί η περιοχή των ματιών. Ταυτόχρονα, κλείσε τα μάτια για να ενισχύσεις το αποτέλεσμα ανόρθωσης. Μείνε εκεί που είσαι, σ΄αυτή τη θέση για 10 δεύτερα και έπειτα χαλάρωσε.

* Για να στοχεύσεις στο περίγραμμα των χειλιών: Βάλε τους μέσους σου στο άνω χείλος. Πίεσε με τα δάχτυλά σου προς τα κάτω και σπρώξε με τα χείλη σου προς τα πάνω. Διατήρησε τη θέση αυτή για 10 δευτερόλεπτα και έπειτα χαλάρωσε.

* Για να απελευθερώσεις την ένταση: Γείρε το κεφάλι σου προς τα δεξιά. Με το δεξί σου χέρι, πίεσε την αριστερή πλευρά του λαιμού προς τα κάτω, για να τεντωθούν οι μύες. Μείνε στη θέση αυτή για 10 δευτερόλεπτα και έπειτα χαλάρωσε. Πραγματοποίησε την ίδια κίνηση και για την άλλη πλευρά του λαιμού, γέρνοντας το κεφάλι σου προς τα αριστερά.

Κράτησε και τη συμβουλή του Ινστιτούτου Ομορφιάς Lancôme: Εφάρμοσε το προϊόν Renergie σε όλο το πρόσωπο. Στη συνέχεια, και με τα δυο σου χέρια, άσκησε ελαφρά πίεση στο περίγραμμα του προσώπου, από το πηγούνι προς τα αυτιά. Επανάλαβε από την κορυφή των χειλιών προς την κορυφή των αυτιών, έπειτα από το κέντρο των ζυγωματικών προς τους κροτάφους. Πίεσε ελαφρά 6 φορές, εναλλάξ με το δεξί και με το αριστερό σου χέρι.

το υστερόγραφό μου: Έκανα χθες για ακόμη μια φορά τη γυμναστική προσώπου, ή πιο συγκεκριμένα Face Yoga, στο Flow Center. Η καθηγήτρια Face Yoga στην Ελλάδα, Αρετή Καφαντάρη μου έδειξε και πάλι όλα όσα χρειάζεται να κάνω καθημερινά για τόνωση και λάμψη της επιδερμίδας μου. Κι αυτή τη φορά θα τα κάνω. Και θέλω κι εσένα μαζί να το δοκιμάσουμε και να τα πούμε στην πορεία. Έχε υπόψη σου ότι η άσκηση ήπιας πίεσης, αλλά με ακρίβεια στο πρόσωπο, θα βοηθήσει να απελευθερωθεί όλο το στρες, αλλά και η κούραση έτσι απλά. Μ’ αυτά και μ΄αυτά θα αντιμετωπίζουμε ρυτίδες και θαμπάδα.

εις το επανιδείν με χαμόγελο