BEAUTY TIPS

Δοκίμασα και σου προτείνω: Πώς να φτιάξεις το δικό σου κραγιόν με βαζελίνη

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις ζηλέψει αποχρώσεις σε σκιές και ρουζ και εύχεσαι να μπορούσες να τις έχεις και σε lipstick. Τουλάχιστον εγώ συχνά κάνω τέτοιες σκέψεις και με αυτό το makeup trick βρήκα τρόπο να αξιοποιήσω όλες εκείνες τις παλέτες που έχω στο συρτάρι του μπάνιου και δεν χρησιμοποιώ πια.

Στο κόλπο που θα δεις παρακάτω θα μάθεις πώς να φτιάξεις εύκολα και πολύ γρήγορα το δικό σου lipstick, ακριβώς στην απόχρωση που θες, χωρίς έξοδα και κόπο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα βαζάκι βαζελίνη.

How to:

 

Διαλέγεις το χρώμα από τις σκιές ή το ρουζ που θα σου άρεσε να δεις στα χείλη σου.

 

Πάρε με το δείκτη του χεριού σου μία μικρή ποσότητα βαζελίνης και με το ίδιο δάχτυλο πάρε λίγο από το χρώμα που έχεις διαλέξει.

 

Έπειτα κάνε ταμποναριστές κινήσεις με το δάχτυλο για να βάψεις τα χείλη σου. Έτσι μπορείς να ελέγξεις τον τόνο και την ένταση στο χρώμα, ανάλογα με την ποσότητα που θα βάλεις.

 

Ενώ στην αρχή διάλεξα ένα peachy χρώμα για πιο φυσικό αποτέλεσμα, έπειτα δοκίμασα κι να κάνω το ίδιο με μία βαθιά burgundy σκιά και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακά καλό.

 

Τα χείλη σου θα έχουν ένα τέλειο χρώμα που ενώ θα γίνει ματ δεν θα αφυδατώσει τα χείλη σου. Η βαζελίνη θα φροντίσει να τα κρατήσει ενυδατωμένα και δεν θα έχεις την ενοχλητική αίσθηση ότι το προϊόν θα ξεραθεί πάνω στα χείλη σου. Και από προσωπική εμπειρία έχω να σου πω ότι αυτό το αυτοσχέδιο κραγιόν έχει μεγάλη διάρκεια.

 

Extras:

Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ, απλώνοντας λίγη ποσότητα βαζελίνης στα φρύδια για να δώσεις λίγη ένταση στο σχήμα. Μπορείς ακόμα να βάλεις βαζελίνη στις βλεφαρίδες σου αντί για mascara για να τονίσεις ελαφρώς το βλέμμα σου.

 

Αυτό το makeup trick θα δώσει ζωή στις παλιές ξεχασμένες παλέτες σου καθώς επίσης είναι ένας έξυπνος τρόπος να δοκιμάσεις αποχρώσεις στα χείλη σου που δίσταζες ως τώρα.

 

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson