ΠΡΟΣΩΠΟ

Γιατί πρέπει να αλλάζεις μαξιλαροθήκη κάθε 3 μέρες

Ζηλεύεις τις πρωινές selfies των κοριτσιών με αυτό το καθαρό πρόσωπο που μοιάζουν σαν να βγήκαν από σελίδα περιοδικού;  Να ξέρεις, ότι αν αυτό που βλέπεις δεν αποτέλεσμα κάποιου μαγικού φίλτρου είναι σίγουρα καλών γονιδίων, κοπιαστικής προσπάθειας ή απλών καθημερινών συνηθειών όπως η συχνή αλλαγή της μαξιλαροθήκης.

Πρόσφατα έπεσε το μάτι μου σε ένα post στο Instagram μίας σίγουρα Insta-queen -αν κρίνω από τους followers- η οποία ήθελε να δείξει το πρόσωπό της με και χωρίς μακιγιάζ. H Kayla Itsines, διάσημο fitness girl, σημείωσε ότι ένα από τα μυστικά της για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα είναι η αλλαγή της μαξιλαροθήκης αυστηρά κάθε 3 μέρες.

Υπερβολικό; Αν το καλοσκεφτείς όχι τόσο, αφού έχουμε ξαναπεί ότι το μαξιλάρι που κοιμάσαι έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην περιποίηση του προσώπου σου. Ειδικά αν έχεις έρθει αντιμέτωπη με την ακμή ως έφηβη ή ως ενήλικη θα έχεις ακούσεις τη συμβουλή από τον δερματολόγο για τη συχνή αλλαγή της μαξιλαροθήκης. Για να επιμένουν όλοι κάποιο λόγο θα έχουν.

Η μαξιλαροθήκη μπορεί να αποτελέσει πηγή μικροβίων τα οποία μεταφέρεις εσύ η ίδια ακουμπώντας τα μαλλιά και το πρόσωπό σου. Ακόμα κι αν πλένεις καλά το πρόσωπό σου κάθε βράδυ, μένουν βακτήρια και απελευθερώνεται λιπαρότητα η οποία προφανώς μένει πάνω στο μαξιλάρι όσο εσύ κοιμάσαι. 

Επομένως, αν το αλλάζεις κάθε τρίτη μέρα, μειώνεις κατά πολύ τις πιθανότητες να επανέλθουν βακτήρια και μικρόβια στο πρόσωπό σου και θα ξυπνάς με πιο καθαρό πρόσωπο.

Κάτι ακόμα που πρέπει να ξέρεις είναι ότι και η ποιότητα της μαξιλαροθήκης καθώς και ο τρόπος πλυσίματος σχετίζονται με το πρόσωπό σου. Αν και τα υφάσματα που έχουν μετάξι βοηθούν στο να μην ξυπνάς με γραμμές στο πρόσωπό σου, μία βαμβακερή μαξιλαροθήκη ίσως σου φανεί πιο χρήσιμη.

Τέλος, καλό είναι να πλένεις τις μαξιλαροθήκες σου με απορρυπαντικό χωρίς άρωμα και να μην χρησιμοποιείς μαλακτικό, κυρίως αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη.

Βάλε στη λίστα με τις αγορές του Σεπτεμβρίου και μερικές παραπάνω μαξιλαροθήκες. Α! Και μην ξεχάσεις ένα οικολογικό απορρυπαντικό χωρίς άρωμα για να τις πλένεις.