BEAUTY TIPS

5 πράγματα που μπορούν να καταστρέψουν τα νύχια σου

Τα ωραία νύχια είναι βασικό στοιχείο μίας περιποιημένης εμφάνισης, γι' αυτό το μανικιούρ είναι μία αγαπημένη συνήθεια. Ωστόσο, ενώ φροντίζεις να έχεις ένα όμορφο μανικιούρ, συχνά κάνεις πράγματα -άθελά σου τις περισσότερες φορές- που τα επηρεάζουν αρνητικά με αποτέλεσμα να σπάνε, να ξεφλουδίζουν, να χάνουν την λάμψη τους και να αποδυναμώνονται.

1. Είσαι από αυτές που προσπαθούν να αφαιρέσουν το ημιμόνιμο ή το gel manicure με τα νύχια τους; Αν ναι, τότε πρέπει να μάθεις ότι μαζί με το υλικό, αφαιρείς και την τελευταία στρώση από τα νύχια σου, αφήνοντάς τα αδύναμα και εύθραυστα. Επομένως, κάνε υπομονή μέχρι να φτάσεις σπίτι την επόμενη φορά που θα χαλάσει το μανικιούρ σου για να γλιτώσεις τα νύχια σου.

2. Αν το βερνίκι που χρησιμοποιείς δεν λέει να φύγει από τα νύχια σου δεν σημαίνει ότι εσύ πρέπει να το αφήσεις εκεί. Όταν το βερνίκι μένει στα νύχια για πολύ καιρό, τα αφυδατώνει και προκαλεί τα λευκά σημάδια που θα έχεις παρατηρήσει να εμφανίζονται.

3. Συχνά τα νύχια σου λειτουργούν σαν εργαλεία για να κάνεις διάφορα μικροπράγματα στην καθημερινότητά σου. Ειδικά, αν είναι λίγο πιο μακριά, μπορεί να σου χρησιμεύσουν για να ξεκολλήσεις αυτοκόλλητα και ετικέτες, να ανοίξεις ένα κουτάκι αναψυκτικού και πολλά ακόμα. Αν κάνεις κάτι από αυτά τότε πιθανότατα θα έχεις αντιμετωπίσει κάποια στιγμή το σπάσιμο ενός νυχιού, το οποίο τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να το επαναφέρεις.

4. Για τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού χρησιμοποιείς απορρυπαντικά. Αν τις κάνεις χωρίς να φοράς γάντια, τότε είναι πολύ πιθανό τα νύχια σου να επηρεαστούν από τα χημικά, να αποδυναμωθούν, να σπάνε και να ξεφλουδίζουν.

5. Όπως συμβαίνει και με την υγεία των μαλλιών έτσι και με αυτή των νυχιών, η διατροφή την επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό. Αν το καθημερινό σου διαιτολόγιο δεν περιέχει λαχανικά και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, τότε είναι αναμενόμενο να έχεις συνέπειες και στην υγεία των νυχιών σου.

Μην ξεχνάς ότι χρησιμοποιείς πολύ συχνά τα χέρια σου καθημερινά, οπότε έτσι κι αλλιώς είναι εκτεθειμένα τα νύχια σου και επηρεάζονται. Τουλάχιστον, απόφυγε αυτές τις συνήθειες για να τα διατηρείς όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση.