NAIL TREND

Όλα όσα θες να ξέρεις για να έχεις τέλεια νύχια

Κάθε εδομάδα άλλωστε υπάρχει καθιερωμένο ραντεβού για να'χεις υπόψη νέα σχέδια και να αποκτάς έμνευση λίγο πριν αλλάξεις στυλ και χρώμα στα νύχια σου. Το θέμα όμως πάντα είναι η διάρκεια και γενικά αν εσύ μπορείς να περάσεις κι ένα χρώμα μόνη στο σπίτι κι αυτό το χρώμα να είναι λαμπερό και το αποτέλεσμα φανταστικό, σαν επαγγελματικό.

Από πάντα χωρίζω τα νύχια σε κατηγορίες. Δοκίμασε να το κάνεις κι εσύ. Βοηθάει στο να ξέρεις πώς πρέπει να κινηθείς μόνη σου, όταν η μανικιουρίστα σου δεν είναι δίπλα σου για να βοηθήσει.

Παλ

 

Ένα είναι το σωστό μυστικό εδώ, που αφορά κάθε παστέλ απόχρωση. Για να δείξει ομοιόμορφο, λαμπερό και υπερτέλειο το παλ χρώμα θέλει τις περισσότερες φορές (αν όχι όλες) 3 στρώσεις. Εννοείται ότι η βάση πρέπει να είναι καθαρή, να’χεις περάσει βάση και στο τέλος να περάσεις και γυαλιστικό για να κλειδώσει το χρώμα.

 

Γκλίτερ

 

Μπορείς να κάνεις μικρά θαύματα μόνη σου με λίγο γκλίτερ. Εκτός απ’ όλα τα νύχια, δοκίμασε να περάσεις λίγο γκλίτερ στις άκρες για ένα αλλιώτικο γαλλικό μανικιούρ, ή βάψε το ένα από τα πέντε νύχια για ένα πιο ανατρεπτικό κι εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το σημαντικό κι εδώ είναι να’χει περαστεί βάση και να κλειδώσεις αυτή τη δύσκολη υφή με top coat.

 

Έντονο χρώμα

Κόκκινο, μαύρο, μπλε κι άλλα χρώματα που είναι έντονα, παραμένουν κλασσικά και αγαπημένα. Φοριούνται εύκολα και ταιριάζουν μ’ όλες τι εμφανίσεις σου. Ιδανικό για μια τέτοια επιλογή είναι το κοντό οβάλ και οι ιδανικές στρώσεις είναι οι δύο. Κι ο σωστός χρόνος παραμονής μεταξύ της πρώτης και δεύτερης στρώσης είναι τα 2 με 3 λεπτά. Το μικρό μυστικό, όμως κι εδώ είναι να «κλειδώσεις» το χρώμα, προκειμένου να μην ξεφλουδίσουν τα νύχια σου. Δοκίμασε να περάσεις το πινέλο ακριβώς από την άκρη του νυχιού, παράλληλα δημιουργώντας ένα φιλμ στο τελείωμα.

 

Έξτρα tipς:

Για να γλιτώσεις από την κιτρινίλα που δημιουργείται στα νύχια από τα βερνίκια μακράς διαρκείας δοκίμασε να κάνεις την εξής σπιτική συνταγή: Πρόσθεσε λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμονιού σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και μούλιασε μέσα εκεί τα δάχτυλά σου για μερικά λεπτά. Τα νύχια σου θα καθαρίσουν τελείως.

Για  να διορθώνεις ό,τι σου’χει ξεφύγει προτείνω να πάρεις το πινελάκι από ένα αιλάινερ, να το πλύνεις καλά, να το βουτήξεις μέσα στο ξεβαφτικό νυχιών, ή και στο top coat (λειτουργεί σαν ξεβαφτικό) και να καθαρίσεις με ακρίβεια τις μουτζουρωμένες πινελιές.

πι.ες: Στο γραφείο μου, φτάνουν δεκάδες βερνίκια και τα δοκιμάζω ΟΛΑ. Μερικά απ’ αυτά τα κρατάω για πάντα στη συλλογή μου.

 

Κάθε βερνίκι, όπως και κάθε χρώμα, να το αντιμετωπίζεις σαν το πιο λαμπερό αξεσουάρ.

εις το επανιδείν