ΝΥΧΙΑ

5 λάθη που κάνεις στο πεντικιούρ

Το πεντικιούρ είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που μπορείς να προσφέρεις μία γυναίκα στον εαυτό της. Να τα λέμε αυτά κυρίες μου. Ωστόσο, αυτή η απόλαυση μπορεί να σου βγει λίγο ξινή καθότι γίνονται λάθη. Ακόμα και από τους ειδικούς. Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένες.

Λάθος Νο1: Κουνάς το μπουκαλάκι του μανό

Σχεδόν όλες το κάνουμε αυτό το λάθος. Είτε τα φτιάχνουμε μόνες τα νύχια μας, είτε μας τα φτιάχνουν. Δεν το κάνεις επίτηδες, αλλά από συνήθεια. Το ξέρω. Είναι όμως μία κακή συνήθεια διότι κουνώντας το μανό εγκλωβίζεις τον αέρα μέσα και τελικά δημιουργούνται φυσαλίδες.

Λάθος Νο2: Κάθεσαι σε αυτές τις υπέροχες πολυθρόνες jet

Ίσως να σου φανεί περίεργο, αλλά κι όμως. Σύμφωνα με το Fox News Magazine και την nail artist Simcha Whitehill: “αυτές οι πολυθρόνες δεν μπορούν να καθαριστούν καλά, οπότε τα βακτήρια είναι πολύ εύκολο να κάνουν φωλιά”.

Λάθος Νο3: Πενσάκι για τα πετσάκια

Αυτό είναι ίσως το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Τα πετσάκια υπάρχουν για να σε προστατεύουν όχι για να κόβονται. Κόβοντάς τα επιτρέπεις την είσοδο στα βακτήρια και στους μύκητες να εισχωρήσουν και να σε βλάψουν.

Λάθος Νο4: Βάζεις προϊόντα που στεγνώνουν στη στιγμή

Εσύ το κάνεις για την ευκολία της υπόθεσης και εξοικονόμηση χρόνου, αλλά αυτό που καταφέρνεις είναι να καταστρέφεις τα νύχια σου. Πώς; Δεν λέγονται τυχαία quick dry. Αφυδατώνουν γρήγορα τα νύχια.

Λάθος Νο5: Τα στεγνώνεις με ακτίνες UV

Οι ακτίνες UV γερνούν την επιδερμίδα των χεριών σου και μπορούν να καταστρέψουν την επιδερμίδα σου. Καλύτερα να τα στεγνώνεις φυσικά. Το δέρμα σου θα σε ευχαριστεί.