ΜΑΛΛΙΑ

6 tips για να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου

Πλούσια μαλλιά με φυσικό όγκο. Αυτός είναι ο στόχος όλων των γυναικών για τα μαλλιά τους και προφανώς καλά κάνουν, αφού είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σημάδια γοητείας. Αλλά δεν είναι αυτονόητο να έχεις φυσικά πυκνά μαλλιά με όγκο. Γι' αυτό καλές είναι οι μάσκες μαλλιών και οι βιταμίνες αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να δώσεις το εφέ της πιο πλούσιας κώμης και δεν είναι καθόλου δύσκολοι.

Βάλε το σωστό conditioner

Kérastase Masque Densite

Αν έχεις μακριά μαλλιά, μπορείς να καταλάβεις πόσο χρήσιμο είναι το conditioner. Ωστόσο, δεν αρκεί απλά να το χρησιμοποιείς, πρέπει να το κάνεις σωστά και με το ιδανικό προϊόν. Βρες ένα conditioner για όγκο και εφάρμοσε μόνο στις άκρες. Αν το βάλεις στις ρίζες, τις βαραίνει και τις κάνεις να φαίνονται πιο λιπαρές, με αποτέλεσμα να χάνουν τον όγκο τους.   

Hair powder για όγκο

Prêt-à-Powder, Bumble and Bumble

Ένα μαγικό προϊόν που θα σε βοηθήσει να χαρίσεις λίγο περισσότερο όγκο στα μαλλιά, χωρίς πολύ κόπο. Δεν εννοώ το dry shampoo, αλλά μία πούδρα για όγκο που εφαρμόζεται κατευθείαν στις ρίζες των μαλλιών και διαρκεί όλη μέρα.

Ίσιωμα με σεσουάρ

Moroccanoil Ceramic Ionic Brush Large

Απόφυγε το σίδερο μαλλιών όταν θες να ισιώσεις τα μαλλιά σου. Το σεσουάρ είναι καλύτερο για σένα που θες να έχεις ίσια, αλλά με όγκο, μαλλιά. Χρησιμοποίησε μία χοντρή βούρτσα και επέμεινε λίγο στις ρίζες για να χαρίσεις έξτρα όγκο.

Βάλε hair mousse

Sebastian Professional Mousse Forte

Είτε στεγνώνεις τα μαλλιά σου με σεσουάρ, είτε όχι ο αφρός θα σου φανεί πολύ χρήσιμος αν θες λίγο περισσότερο όγκο. Βάλε μία γερή ποσότητα στην παλάμη σου και ξεκίνα να την απλώνεις από τις ρίζες ως τις άκρες ενώ είναι ακόμα νωπά. Όταν στεγνώσουν θα δεις αμέσως τη διαφορά.

Κάλυψε τις ρίζες

L’Oreal Professionnel Hair Touch Up

Αν βάφεις τα μαλλιά σου, τότε δεν μπορείς να αποφύγεις αυτή τη ρίζα που βγαίνει. Κι όταν το φυσικό σου χρώμα είναι σκούρο και τα βάφεις ξανθά τότε η αντίθεση που δημιουργείται δίνει την αίσθηση πιο φλατ μαλλιών. Γι’ αυτό υπάρχουν τα hair color sprays για να διορθώσεις τη χρωματική αντίθεση και να χαρίσεις οπτικά περισσότερο όγκο στα μαλλιά σου.

Στρατηγική στο κούρεμα

Αν πραγματικά τα μαλλιά σου χρειάζονται όγκο και τα παραπάνω κόλπα και προϊόντα δεν αρκούν, τότε πρέπει να κάνεις μία συζήτηση με τον κομμωτή σου και να βρείτε το σωστό κούρεμα που θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο πλούσια. Μία από τις κλασσικές λύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις είναι το φιλάρισμα.