ΜΑΛΛΙΑ

5 tips που πρέπει να ξέρεις αν έχεις ξανθά μαλλιά

Τα ξανθά μαλλιά είναι αναμφίβολα πολύ εντυπωσιακά, σε όποια απόχρωση κι αν τα δεις. Είτε είναι φυσικό, είτε βαμμένο ή απλά σε ανταύγειες, το ξανθό μαλλί για να παραμείνει λαμπερό και υγιές χρειάζεται περιποίηση και φροντίδα. Το κομμωτήριο μόνο δεν αρκεί.

1. Το μωβ σαμπουάν πρέπει να υπάρχει στο μπάνιο σου. Αν βάφεις καιρό τα μαλλιά σου ξανθά, τότε μάλλον θα ξέρεις ότι το purple shampoo είναι αυτό που ισορροπεί το χρώμα των μαλλιών, όταν αυτά αρχίζουν να παίρνουν πορτοκαλί αποχρώσεις και να χάνουν το ξανθό που τόσο πάσχισες να πετύχεις.

2. Από τη στιγμή που έχεις μπει στη διαδικασία να βάφεις τα μαλλιά σου, θα έχεις αποδεχθεί ότι πρέπει συχνά να κάνεις μάσκες μαλλιών για να παραμείνουν υγιή και απαλά μετά την ταλαιπωρία της βαφής ή όποιας άλλης τεχνικής έχεις επιλέξει. Συγκεκριμένα, καλό είναι να κάνεις μία μάσκα που περιέχει πρωτεΐνη μία φορά την εβδομάδα για να κάνεις πιο λαμπερό το ξανθό σου.

3. Μαζί με το αντηλιακό προσώπου, φρόντισε να βάζεις και στα μαλλιά σου. Ειδικά όταν πας στην παραλία, αλλά και στην πόλη, το αντηλιακό μαλλιών είναι απαραίτητο, αφού προστατεύει το χρώμα από το να ξεθώριασμα.

4. Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση για να μπορέσεις να διατηρήσεις το ξανθό των μαλλιών σου με hair oils ή leave-in μάσκες μαλλιών. Αν είσαι με το σεσουάρ ή το σίδερο ισιώματος στο χέρι καθημερινά, τότε φρόντισε να έχεις ένα heat protection προϊόν. Θα βοηθήσει το χρώμα των μαλλιών σου να διατηρήσει τη λάμψη του και την τρίχα να παραμείνει υγιής.

5. Δώσε μία ανάσα στα μαλλιά σου μεταξύ των βαφών. Δεν χρειάζεται να κλείνεις το επόμενο ραντεβού για ρίζα την ώρα που φεύγεις από το κομμωτήριο. Υπάρχουν εξάλλου τόσα προϊόντα που μπορούν να καλύψουν τη ρίζα σου αν τόσο σε ενοχλεί. Δεν χρειάζεται να σου πω ότι αν βάφεις πολύ συχνά τα μαλλιά σου, μπορεί να τα καταστρέψεις. Με μέτρο και η βαφή λοιπόν.