ΜΑΛΛΙΑ

Σαμπουάν σε στέρεη μορφή: Πώς το χρησιμοποιείς και γιατί να πεις το “ναι”;

Όταν ακούς τη λέξη σαμπουάν, το πρώτο ('ισως και μοναδικό)  πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι το προϊόν που χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου και έχει υγρή μορφή, η οποία όταν έρθει σε επαφή με το νερό αφρίζει καθαρίζοντας τις το μήκος αλλά και τις ρίζες των μαλλιών σου. Σωστά; (Ρητορικό) Πώς θα σου φαινόταν τώρα, αν σου έλεγα πως υπάρχουν σαμπουάν για τα μαλλιά σε στερεή μορφή; Ναι καλά διαβάζεις, σαμπουάν σε στέρεη μορφή. Υπάρχουν, κυκλοφόρησαν στην αγορά πριν λίγο καιρό από τη Fresh Line και μόλις τα δοκίμασα ή- για να είμαι απόλυτα ακριβής- μόλις μπήκα στο γραφείο από το  κομμωτήριο Nektarios Saitis στην Κηφισιά, όπου είχα την ευκαιρία να ανακαλύψω και φυσικά να δοκιμάσω όλες τις ολόφρεσκες βοτανικές συνταγές μαλλιών του αγαπημένου ελληνικού brand.

 

Και τώρα ας κάνουμε το απαραίτητο focus στα σαμπουάν σε στερεή  μορφή, μια καινοτομία της Fresh Line. Με 100% χειροποίητη σύνθεση, τα σαμπουάν αυτά, έχουν τη μορφή μπάρας σαπουνιού, η οποία, όπως μου εξήγησαν, δημιουργείται κάθε φορά από την ανάμειξη φυσικής σαπουνόμαζας  με ευεργετικά & τονωτικά βότανα και πολύτιμα αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα, τσουκνίδα και ελίχρυσο, τα οποία απελευθερώνουν όλες τις πολύτιμες ιδιότητές τους κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, αφήνοντας το τριχωτό ενυδατωμένο και αναζωογονημένο, μιας και παράλληλα, έχουν ουδέτερο pH (5-6).

 

Γιατί να το προτιμήσεις αντί του κλασικού σαμπουάν σε υγρή μορφή;

Για αρχή , όπως μου ανέφεραν τα κορίτσια της Fresh Line, αυτά τα σαμπουάν είναι ιδανικά για ταξίδια, λόγω της πολύ πρακτικής συσκευασίας τους, μιας και εξοικονομείς χώρο, ενώ παράλληλα δεν έχεις το φόβο να ανοίξουν μέσα στη βαλίτσα σου (#έχει_συμβει_και_στις _καλυτερες_οικογένειες). Έπειτα, είναι σχεδιασμένα να διαρκούν περισσότερο από τα κλασσικά σαμπουάν υγρής μορφή (αρα κάνεις περισσότερα λουσίματα χωρίς να έχεις το άγχος πως θα τελειώσει μέσα στις 3 πρώτες μέρες των διακοπών σου) και δημιουργούν πλούσιο αφρό. Το καλύτερο όμως, είναι πως μπορείς να βρεις ένα για κάθε ανάγκη του τριχωτού της κεφαλής σου ή των μαλλιών σου, αφήνοντάς τα υγιή και λαμπερά (για ευαίσθητο τριχωτό, για ρύθμιση λιπαρότητας, για τόνωση, για όγκο, για επανόρθωση και ενυδάτωση, για αναζωογόνηση και λάμψη, για ενδυνάμωση, για καταπράυνση κλπ). Δεν περιέχουν σιλικόνη ή parabens.

 

Πώς το χρησιμοποιείς;

Στην ουσία το εφαρμόζεις όπως το κλασικό σαπούνι. Βρέχεις τα μαλλιά σου με νερό και βάζεις το σαπούνι απευθείας πάνω τους με φορά από τη ρίζα προς την άκρη. Στη συνέχεια κάνεις απαλό μασάζ και αφού αφήσεις τα συστατικά για 1-2 λεπτά στο τριχωτό, μέχρι να διεισδύσουν καλύτερα, ξεβγάζεις. Μπορείς να ξεπλύνεις το σαμπουάν  και να το αφήσεις να στεγνώσει σε μια σαπουνοθήκη μετά από κάθε χρήση.