ΜΑΛΛΙΑ

Πώς θα αφαιρέσεις τη βαφή που έχει μείνει στο μέτωπο

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί αν βάφεις τα μαλλιά σου, ειδικά αν το κάνεις μόνη σου στο σπίτι. Όσο προσεκτική κι αν είσαι, η βαφή είναι πολύ πιθανό να μείνει στο μέτωπο ή στα πλαϊνά του κεφαλιού ακόμα και μετά το λούσιμο. Προφανώς δεν μπορεί να φύγει με το σαμπουάν σου, αφού τότε κάτι δεν θα πήγαινε καλά με τη βαφή. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αρχίσεις να τρίβεις τα σημεία με τους λεκέδες. Δες τι μπορείς να κάνεις για να τα εξαφανίσεις χωρίς πολύ κόπο, αλλά με μεγάλη προσοχή.

– Η μαγειρική σόδα μαζί με το υγρό σαπούνι πιάτων είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να λειτουργήσει. Ανακάτεψε 3 κουταλάκια μαγειρικής σόδας και ένα κουταλάκι υγρό σαπούνι πιάτων. Με μία πετσέτα ή ένα γάντι καθαρισμού πάρε λίγη ποσότητα από το μείγμα και τρίψε ελαφρά τη βαφή που θες να φύγει. Ξέβγαλε πολύ καλά με νερό.

– Το οινόπνευμα μπορεί να αντικαταστήσει την μαγειρική σόδα και μαζί με το υγρό σαπούνι πιάτων να σε βοηθήσει. Πότισε ένα cotton pad με οινόπνευμα, ρίξε μία σταγόνα από το υγρό πιάτων κι άπλωσέ τη με το δάχτυλό σου. Τρίψε την περιοχή που έχει μείνει η βαφή και ξέπλυνε με νερό. Λογικά η βαφή θα έχει εξαφανιστεί.

– Τέλος, το ξύδι είναι ένας ακόμα τρόπος για να τα καταφέρεις, αρκεί να έχεις μία λούφα ( το σφουγγάρι με του ανοιχτούς πόρους). Βούτηξέ την σε ένα μπολ με ξύδι, στύψε την πολύ καλά και τρίψε προσεκτικά τα σημεία που έχουν λεκέδες από τη βαφή. Αυτή η λύση δεν είναι ιδανική αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα γιατί το πιθανότερο είναι η επαφή με το σφουγγάρι να την ερεθίσει.

Γενικότερα, όλα τα παραπάνω καλό είναι να τα δοκιμάσεις πρώτα σε μία πολύ μικρή περιοχή της επιδερμίδα σου και να δεις αν θα σε ενοχλήσουν. Σε περίπτωση που καταλάβεις ότι το δέρμα σου δεν το αντέχει, τότε σταμάτα και ξέβγαλε αμέσως την περιοχή.