ΜΑΛΛΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς την ψαλίδα από τα μαλλιά σου μια για πάντα

Το μόνιμο πρόβλημα των κοριτσιών με τα μακριά μαλλιά είναι η εμφάνιση της ψαλίδας κι όχι μόνο. Το έντονο και συχνό styling που ακολουθούν πολλές γυναίκες είναι μία επιπρόσθετη αιτία της εμφάνισής της. Υπάρχει όμως τρόπος να ξεφορτωθείς την ψαλίδα για πάντα αρκεί να είσαι συνεπής και προσεκτική στη βασική σου περιποίηση.

Κάνε κράτη με το σαμπουάν

Το συχνό πλύσιμο των μαλλιών έχουμε πει πολλάκις ότι αφυδατώνει την τρίχα, αφαιρώντας της όλα τα φυσικά έλαια. Αυτό την κάνει αυτόματα και πιο αδύναμη με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει ψαλίδα. Γι’ αυτό προσπάθησε να μη λούζεσαι καθημερινά και ειδικά αν έχεις σγουρά μαλλιά περιορίσου στις 2 φορές την εβδομάδα το μέγιστο. Η μόνος λόγος που σου επιτρέπω να λούζεσαι καθημερινά είναι μετά το κολύμπι σε πισίνα γιατί το χλώριο είναι πιο καταστροφικό από το σαμπουάν. Σε αυτή την περίπτωση όμως πρέπει να βρεις ένα ήπιο σαμπουάν που δεν θα βαραίνει τα μαλλιά σου.

Ενυδάτωση, ενυδάτωση και… ενυδάτωση

Θεωρώ δεδομένο ότι το conditioner είναι αναπόσπαστο κομμάτι της περιποίησης των μαλλιών σου. Ήρθε η ώρα να εξελίξεις το κομμάτι ενυδάτωση μαλλιών και να προσθέσεις στην εβδομαδιαία ρουτίνα και μία μάσκα μαλλιών ανάλογη με τις ανάγκες των μαλλιών σου.

Χτένισμα με προσοχή

Πολλές φορές ο τρόπος που χτενίζεις τα μαλλιά σου μπορεί να σπάει την τρίχα σου. Αν έχεις σγουρά μαλλιά είναι καλό να χρησιμοποιείς τα δάχτυλά σου για να ξεμπλέκεις τις μπούκλες σου, ενώ αν έχεις ίσια μαλλιά ίσως είναι καλό να παραμερίζεις το χτένισμα που και που για να αφήνεις τα φυσικά έλαια των μαλλιών να δράσουν προστατευτικά για την τρίχα.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς σεσουάρ ή ισιωτικό μαλλιών τότε είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη η χρήση ενός θερμο-προστατευτικού προϊόντος πριν το styling. Όχι μόνο θα μπορέσεις να διατηρήσεις την υγεία της τρίχας αλλά θα διατηρήσεις και τη φυσική λάμψη των μαλλιών σου.

Note: Πρέπει να ξέρεις ότι σε περίπτωση που η ψαλίδα εμφανιστεί, ο τρόπος αντιμετώπισης είναι μονόδρομος και φυσικά εννοώ το κούρεμα ή καλύτερα το καθάρισμά της στο κομμωτήριο. Όλα τα παραπάνω είναι τρόποι πρόληψης για να μη χρειαστεί να θυσιάζεις κάθε τόσο λίγο από το μάκρος των μαλλιών σου!