ΜΑΛΛΙΑ

4 καθημερινά λάθη που επιβαρύνουν τα μαλλιά σου χωρίς να το καταλαβαίνεις

Τα λάθη είναι ανθρώπινα και αν μέχρι στιγμής έκανες τα παρακάτω παραπτώματα στα μαλλιά σου από αμέλεια πάντα, ήρθε η ώρα να επανορθώσεις! Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις τα 4 πιο κοινά λάθη που μπορεί να κάνεις σε καθημερινή βάση στην κόμη σου και σου ευχόμαστε άμεση διόρθωση.

Δένεις τα μαλλιά σου πολύ σφιχτά με το λαστιχάκι

Απευθύνομαι κυρίως σε όλες εμάς, που δεν μπορούμε να ανεχτούμε τα μαλλιά μας για πολλές ώρες λυτά στους ώμους και κυκλοφορούμε 24/7 με μία κοτσίδα ή ένα messy bun. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμε τις ρίζες των μαλλιών μας, προκαλώντας τους φθορά, η οποία εντείνεται ακόμη πιο πολύ σε περίπτωση που τα δένουμε στο ίδιο σημείο, αμέσως μετά το λούσιμο ή όλο το βράδυ.

 

Αυτό το αόρατο λαστιχάκι αναδιπλώνεται γύρω από κάθε τύπο μαλλιών, ανακατανέμει την πίεση γύρω από την περιφέρεια της αλογοουράς ανομοιόμορφα και έτσι τα μαλλιά είναι δεμένα σταθερά, χωρίς να είναι υπερβολικά σφιχτά ή χαλαρά. Η λεία επιφάνεια που διαθέτει δεν ταλαιπωρεί τα μαλλιά και εμποδίζει την εμφάνιση ψαλίδας που συνήθως είναι αποτέλεσμα του πιασίματος των μαλλιών. Θα το βρεις στα καταστήματα Sephora.

Δε θυμάσαι από πότε έχεις να καθαρίσεις τις βούρτσες που χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου

«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» και στη beauty ρουτίνα μας, αυτό, εκτός από το βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας μας,  μεταφράζεται  σε τακτικό καθαρισμό των βασικών εργαλείων του μακιγιάζ (βλέπε πινέλα, σφουγγαράκια, beautyblender) αλλά και των εργαλείων του καθημερινών hairstyling. Εκτός από το αντιαισθητικό θέαμα -μία βούρτσα με εκατοντάδες τρίχες πάνω της- λοιπόν, δεν θα πρέπει να ξεχνάς να καθαρίζεις μία φορά περίπου την εβδομάδα τη/ τις βούρτσες που χρησιμοποιείς καθημερινά στα μαλλιά σου, προκειμένου να απομακρύνονται οι ρύποι, τα βακτήρια, η σκόνη, ακόμη και τα υπολείμματα προϊόντων hairstyling.

 

Κι αν το ξεμπέρδεμά σου είναι μπέρδεμα, οι βούρτσες Tangle Teezer (εδώ η Compact Styler Pink Sizzle) χωρίς λαβή και με ειδικά σχεδιασμένα και τοποθετημένα δόντια, που δεν τραβούν, δεν σπάνε και δεν τραυματίζουν την τρίχα, προσφέρουν ένα εξαιρετικά απαλό και ανώδυνο ξεμπέρδεμα, με μεγάλη ευκολία, απαιτώντας πολύ μικρότερες ποσότητες προϊόντων περιποίησης.

Τα λούζεις κάθε μέρα

Μπορεί να αισθάνεσαι πως τα μαλλιά σου είναι πιο «βαριά» στο τέλος της ημέρας ή λαδώνουν πολύ εύκολα, όμως το λούσιμο σε καθημερινή βάση κάθε άλλο παρά καλό κάνει, μιας και διαταράσσεται  η φυσική ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής και η παραγωγή φυσικών ελαίων. Τα μαλλιά, με λίγα λόγια, εκπαιδεύονται και γίνονται πιο λιπαρά. Όσο για το ιδανικό timing, οι ειδικοί συμβουλεύουν κάθε δύο ή τρεις μέρες ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο των μαλλιών σου.

 

Το δυναμωτικό σαμπουάν Hydra Aloe της Fructis δεν περιέχει σιλικόνη και paraben,  ενυδατώνει τα κανονικά και μακριά μαλλιά 2 φορές περισσότερο από ένα κοινό aloe vera gel. Συνδυασμένη με την super ενυδατική φυτική γλυκερίνη, η Aloe Vera δρα ως φυσικό «μαλακτικό» για τα μαλλιά.

Τα πιάνεις συνέχεια

Λίγο η αμηχανία της στιγμής, λίγο η δύναμη της συνήθειας και ακουμπάς τα μαλλιά σου περισσότερες φορές από αυτές που πρέπει. Όπως στο πρόσωπο, έτσι και στα μαλλιά, τα δάχτυλά σου μεταφέρουν έλαια αλλά και βακτήρια τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τη γενικότερη υγεία τους.