ΜΑΛΛΙΑ

5 καθημερινές, βραδινές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σου

Καμία ανάλυση πια για το τι είναι κακό και τι καλό για τα μαλλιά σου. Ξέρεις καλά ότι τα προϊόντα και τα εργαλεία styling δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στην τρίχα όπως και η βαφή. Από την άλλη όμως δεν μπορείς να αποχωριστείς ούτε τις ανάλαφρες μπούκλες σου ούτε το λαμπερό ξανθό σου.

Καλά κάνεις λοιπόν και συνεχίζεις με την προϋπόθεση πάντα ότι φροντίζεις με τις απαραίτητες διαδικασίες και θεραπείες να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιή γίνεται τα μαλλιά. Υπάρχουν όμως κι άλλες καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά τα μαλλιά σου και κυρίως την ώρα που κοιμάσαι.

Προφανώς και δεν το κάνεις επίτηδες αλλά ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσεις μερικές συνήθειες που έχεις πριν το ύπνο και επηρεάζουν τα μαλλιά σου.

1. Αν έχεις μακριά μαλλιά το κάνεις σίγουρα. Πιάνεις τα μαλλιά σου σε μία σφιχτή κοτσίδα για να μη σε ενοχλούν και να μην σε ζεσταίνουν ενώ κοιμάσαι. Αυτή η συνήθεια όμως είναι πολύ πιθανό να κάνει τα μαλλιά σου να πέφτουν και το πρωί να μαζεύεις τρίχες που έχουν πιαστεί στο λαστιχάκι σου. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μαλλιά τρίβονται κατά τη διάρκεια του ύπνου και επειδή εσύ τα έχεις σφιχτοδεμένα από τη ρίζα είναι πολύ εύκολο οι πιο αδύναμες τρίχες να σπάσουν. Φυσικά δεν χρειάζεται να κοιμάσαι με κάτω τα μαλλιά, απλά να πιάνεις έναν χαλαρό κότσο ψηλά στο κεφάλι που δεν θα επηρεάζεται τόσο από τον ύπνο σου.

2. Κοιμάσαι κι εσύ με βρεγμένα μαλλιά; Είναι πολύ λογικό να πρέπει να λούσεις τα μαλλιά σου λίγο πριν κοιμηθείς αφού είναι η μόνη ώρα που έχεις ελεύθερη να το κάνεις. Αυτό που θα έχεις ακούσει σίγουρα είναι ότι δεν κάνει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά και ο λόγος δεν είναι μόνο να μην κρυώσεις.. Η τρίχα είναι πιο εύθραυστη όταν είναι βρεγμένη, επομένως είναι πιο εύκολο να σπάσει την ώρα που κοιμάσαι. Και επειδή είμαι σίγουρη ότι δεν σε έπεισα ακόμα, ακολούθησε τουλάχιστον αυτή τη μικρή συμβουλή. Στέγνωσε με το σεσουάρ μόνο τις ρίζες σου για να προλάβεις τουλάχιστον το σπάσιμο από τη ρίζα.

3. Ξέχνα την παλιά συμβουλή της γιαγιάς για τις 100 βουρτσιές πριν κοιμηθείς. Δεν χρειάζονται τα μαλλιά σου αυτή την πίεση λίγο πριν κοιμηθείς. Αν πρέπει οπωσδήποτε να χτενιστείς χρησιμοποίησε μία χτένα με αραιά δόντια που απλά θα βάλει σε τάξη τις τρίχες σου.

4. Από τι ύφασμα είναι η μαξιλαροθήκη σου; Είμαι σίγουρη ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θα απαντήσει ότι είναι βαμβακερή. Έχουμε αναφέρει ξανά όμως ότι το βαμβακερό ύφασμα δεν φέρεται καλά στα αδύναμα μαλλιά αφού φθείρει την τρίχα και προκαλεί φριζάρισμα. Δοκίμασε μία από μεταξωτό ύφασμα και θα δεις διαφορά στο πως είναι τα μαλλιά σου όταν ξυπνάς.

5. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς πλένεις το πρόσωπό σου και βάζεις την ενυδατική σου. Φροντίζεις όμως το ίδιο και τα μαλλιά σου; Η αλήθεια είναι ότι καμία δεν περιποιείται τα μαλλιά της όπως το πρόσωπό της πριν τον ύπνο. Συχνά όμως έχουν κι αυτά ανάγκη από μία ενυδατική μάσκα μαλλιών, ειδικά όταν παρατηρείς ξηρότητα και θαμπάδα. Και αν μπεις στον κόπο για να μείνει η μάσκα στα μαλλιά όλη την νύχτα, τύλιξέ τα με ένα φουλάρι ή φόρεσε shower cap. Αν πάλι δεν ανέχεσαι τίποτα στο κεφάλι σου, απλά πιάσε τα μαλλιά σου σε ένα χαλαρό κότσο. Το πρωί θα είναι μεταξένια.