ΜΑΛΛΙΑ

Τελικά τα βρεγμένα μαλλιά σε αρρωσταίνουν;

Μπορεί το χειμώνα να μην είναι απαραίτητο να λούζεις καθημερινά τα μαλλιά σου αλλά υπάρχει αυτό το πρόβλημα με τα βρεγμένα μαλλιά. Δεν μπορεί να είμαι μόνο εγώ που από μικρή άκουγα μία φωνή μετά το λούσιμο να μου λέει: ''Μη βγαίνεις έξω έτσι, θα κρυώσεις''.

Μετά από τέτοια πλύση εγκεφάλου ήμουν πεπεισμένη ότι πρέπει να λούζομαι και να στεγνώνω αμέσως τα μαλλιά μου μη τυχόν και κρυώσω. Ίσως ακούστηκα υπερβολική και πιθανόν είμαι αλλά πες μου, εσύ δεν το έχεις ακούσει ποτέ;

Ήρθε η ώρα να ακουστεί η αλήθεια και να μάθεις κι εσύ πως για να αρρωστήσεις πρέπει να έρθεις σε επαφή με ιούς. Το να βγεις έξω με βρεγμένα μαλλιά δεν είναι η αιτία για να κρυώσεις, αλλά μπορεί να γίνει η κατάλληλη προϋπόθεση.

Σύμφωνα με τον Dr Adam Simon (επικεφαλής του ιατρικού ιστότοπου Push Doctor) για να αρρωστήσει κανείς πρέπει να έρθει σε επαφή με έναν ιό μέσω της χειραψίας, με το να ακουμπήσει ένα αντικείμενο κοινόχρηστο ή ακόμα και από τον αέρα.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει με τα βρεγμένα μαλλιά είναι ότι ρίχνουν τη θερμοκρασία του σώματος, κάνοντας έτσι τον οργανισμό πιο ευάλωτο και πιο εύκολη τη διαδικασία να ενεργοποιηθεί ένας ιός που ήδη βρίσκεται εκεί.

Μη βγαίνεις έξω με βρεγμένα μαλλιά!