ΜΑΛΛΙΑ

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν λουζόμαστε, σύμφωνα με έναν hair expert

Ότι λούζεσαι το ξέρουμε, πόσο σίγουρη είσαι όμως, ότι το κάνεις σωστά όλα αυτά τα χρόνια; Ο hair expert Κωνσταντίνος Τσουμάκης έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και μέσα από την εμπειρία του να μας επισημάνει τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν λουζόμαστε.

#1 Η παρανόηση

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που θεωρούν πως η μάσκα και το conditioner έχουν παρόμοια δράση και ρόλο στην περιποίηση των μαλλιών τους,  γι αυτό το λόγο αντικαθιστούν το ένα με το άλλο. Προφανώς κάτι τέτοιο είναι λάθος. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζουν πως το conditioner εκτός από το γεγονός πως ενυδατώνει τις τρίχες, επαναφέρει το pH και κλείνει τα λέπια τους, προστατεύοντάς τες από τη φθορά μέσα σε 2 λεπτά.

#2 Η ώρα της μάσκας

Αντίθετα με το conditioner, η μάσκα λειτουργεί ως θεραπεία που προστατεύει και αναζωογονεί τα ταλαιπωρημένα μαλλιά γι’ αυτό το λόγο, χρειάζεται περισσότερο χρόνο δράσης. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να χρησιμοποιείται μία φορά ανά 3 περίπου λουσίματα, για περίπου 10 λεπτά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις τη μάσκα που ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σου.

 

#3 Για εσένα που η λιπαρότητα σε τυραννά

Παρά το γεγονός πως μπορεί να νιώθεις ότι τα μαλλιά σου λαδώνουν συνεχώς, καλό θα είναι να κρατηθείς από το να τα λούζεις καθημερινά. Και αυτό γιατί, διαταράσσεται η φυσική ισορροπία και η παραγωγή φυσικών ελαίων του τριχωτού της κεφαλής. Επιπλέον, βάλε μία μικρή ποσότητα conditioner στις άκρες των μαλλιών σου.

#4 Την πετσέτα σου με αγάπη

Φέρσου στα μαλλιά σου με αγάπη. Για αρχή, άσε στην άκρη τις σκληρές πετσέτες και σκούπιζέ τα ταμποναριστά, κάνοντας πιο ήπιες και απαλές κινήσεις. Έπειτα, αν θέλεις, μπορείς να την αντικαταστήσεις με ένα καθαρό μεγάλο T-shirt. Κι αυτό γιατί, η έντονη τριβή με την τραχιά υφή της πετσέτας  μπορεί να προκαλέσει φριζάρισμα ή ακόμη και σπάσιμο των τριχών.

 

#5 Μαλλιά κουβάρια

Αν τα μαλλιά σου μπερδεύονται συνεχώς και πολύ, μη συνεχίζεις να τα βουρτσίζεις και μάλιστα βρεγμένα. Ένα καλό tip είναι να απλώνεις πρώτα conditioner και στη συνέχεια να τα λούζεις με το σαμπουάν, μιας κι έτσι, εκτός από το γεγονός ότι ξεμπερδεύονται εύκολα, διατηρούν το φυσικό όγκο και την κίνησή τους.

#6 Το αγαπημένο σαμπουάν της φίλης μου

Όπως και σε αρκετά καλλυντικά, έτσι και στο κομμάτι της περιποίησης των μαλλιών, θα πρέπει να χρησιμοποιείς προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του δικού σου τύπου μαλλιών. Συμβουλεύσου τον κομμωτή σου και με αυτόν τον τρόπο θα δεις πιο γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

#7 Last but not least

Μόνο ένα μικρό ποσοστό γυναικών φαίνεται να φροντίζει την υγεία της επιδερμίδας των μαλλιών του- aka τριχωτό της κεφαλής. Αν σκεφτείς μάλιστα, πως μένουν υπολείμματα προϊόντων που δε ξεβγάζονται σωστά, σχηματίζεται μία στρώση που δεν επιτρέπει εύκολα στους θύλακες των τριχών να αναπνεύσουν. Γι αυτό το λόγο, καλό θα είναι να επενδύσεις σε ένα προϊόν, που θα χρησιμοποιείς μία φορά την εβδομάδα περίπου,  με θεραπευτικές και καθαριστικές ιδιότητες για την καλή υγεία του τριχωτού της κεφαλής σου.

Θα βρεις τον Κωνσταντίνο Τσουμάκη στο Cut My Hair, στο Χαλάνδρι.