ΜΑΛΛΙΑ

Η απρόσμενη χρήση της ζάχαρης στα μαλλιά

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν φαγούρα και ξηρότητα στο ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής. Τα διάφορα προϊόντα styling, οι βαφές ακόμα και το άγχος είναι αιτίες που επιβαρύνουν τα μαλλιά και προκαλούν ξηροδερμία στην περιοχή και εσύ καλείσαι να την αντιμετωπίσεις με διάφορους τρόπους.

Η πρώτη κίνηση που κάνεις, όταν αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις ένα τέτοιο πρόβλημα είναι να βρεις ένα εξειδικευμένο σαμπουάν και στη συνέχεια να στραφείς σε πιο εξειδικευμένες θεραπείες, αν το πρόβλημα επιμένει.

 

Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό κι ανέξοδο κόλπο που μπορεί να συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στο πρόβλημα της ξηροδερμίας και της φαγούρας και δεν είναι άλλο από τη ζάχαρη.

Η ζάχαρη που έχεις στο ντουλάπι τη κουζίνας σου είναι εξαιρετικό συστατικό για να φτιάχνεις μόνη σου σπιτικά scrubs και αυτόν ακριβώς το ρόλο που μπορεί να έχει και για το ευαίσθητο τριχωτό. Μία κουταλιά ζάχαρη στο σαμπουάν σου είναι το μυστικό που θα βοηθήσει στην ήπια απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής και θα σε απαλλάξει από εκείνα τα ενοχλητικά λευκά που γέμιζαν τα μαλλιά σου.

Δώσε μία ευκαιρία σε αυτό το hair tip και κάνε τη δοκιμή στο μπάνιο σου. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να ξεβγάλεις πολύ καλά το κεφάλι σου γιατί οι κόκκοι της ζάχαρης δεν είναι πολύ εύκολο να απομακρυνθούν.