ΜΑΛΛΙΑ

Γιατί πρέπει να κοιμάσαι με τα μαλλιά σου πιασμένα σε κότσο;

Τα ατίθασα μαλλιά που βλέπεις στον καθρέφτη το πρωί όταν ξυπνάς είναι ένα πρόβλημα που πιθανότατα έχεις αντιμετωπίσει κάποιες φορές στη ζωή σου. Και μετά πώς γίνεται να τα βάλεις με αυτές τις τρίχες που πετάνε γύρω από όλο το κεφάλι; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να τα τιθασεύσεις.

Ωστόσο, πέραν των προϊόντων και των hairstyles που βοηθούν, υπάρχει ακόμα μία λύση, ίσως λίγο πιο δραστική. Καλό είναι λοιπόν να κοιμάσαι με τα μαλλιά σου πιασμένα σε ένα ανάλαφρο bun. Ακόμα κι αν έχεις καρέ, δεν είναι δύσκολο να πιάσεις έναν μικρό κότσο ψηλά στο κεφάλι σου, λίγο πριν ξαπλώσεις το βράδυ.

Αυτή η συνήθεια θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να απαλλαγούν από το φριζάρισμα που προκαλεί η τριβή με το μαξιλάρι το βράδυ την ώρα που κοιμάσαι. Επιπλέον, αν τα μαλλιά σου είναι μακριά και κοιμάσαι αφήνοντάς τα ελεύθερα, είναι πολύ πιθανό να σπάνε ενώ εσύ αλλάζεις πλευρό.

Δες εδώ τί να κάνεις για να ξυπνήσεις και τα μαλλιά σου να μην πετάνε:

Πέρασε μία ενυδατική κρέμα με ελαφριά υφή κατά μήκος των μαλλιών (απόφυγε τις ρίζες, ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά) και με ένα λαστιχάκι πιάσε όλα τα μαλλιά σου σε μία κοτσίδα, ψηλά στο κεφάλι. Στην τελευταία περιστροφή που θα κάνεις με το λαστιχάκι, σταμάτα περίπου στην μέση της κοτσίδας και την τούφα που περισσεύει στριφογύρισέ τη γύρω από τον κότσο και στερέωσε την άκρη της στο λαστιχάκι.

Φρόντισε να μην είναι πολύ σφιχτά πιασμένα για να νιώθεις άνετα την ώρα που κοιμάσαι και να αποφύγεις τυχόν ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όταν ξυπνήσεις τα μαλλιά σου θα είναι μαλακά, ενυδατωμένα και καθόλου φριζαρισμένα. Άσε που υπάρχει περίπτωση να έχεις πετύχει ανάλαφρα waves με τον πιο εύκολο και φυσικό τρόπο.